Работниците коментират: 15 души персонал от „Пени”-Дупница остават на улицата от 31 октомври, „Била” се отказа да купува магазина   

Filed under: Дупница |

 Дупничани изпразват джобовете си като за последно за намалени стоки, пенсионерката Митева брои бисквитите, преди да ги купи, домакинът на Енергото Илиев се запаси с паламуд за 4,50 лв. 

 

226-01-07 286 226-01-07 283

15 души персонал от магазина на хранителната верига „Пени Маркет” в Дупница остават на улицата. „Била” се е отказала да купи обекта в града и работниците ще се запишат на борсата, след като кепенците хлопнат на 31 октомври. Това коментират служители на „Пени”, които ще вземат обезщетение от 60% върху брутното си възнаграждение.

226-01-07 288 226-01-07 0284

Теренът, върху който се намира обектът, най-вроятно ще бъде обявен за продажба. В момента в магазина стоката се разграбва, тъй като са обявени намаления, които ще стават още по-големи с идването на последния работен ден на „Пени”. Както „Вяра” първи писа, немската верига се изтегля от пазара в България и затваря магазините си. Появиха се слухове, че на нейно място ще дойде „Била”, но според работниците оттам са се отказали от дпнишкия магазин.

226-01-07 290 226-01-07 285

Дупничани пък се вдигнаха на юруш за евтини стоки. Пенсионери, току-що взели пенсиите си, тичаха като за световно да пазаруват сладка за по 1,27 лв., боза 3 л за 1,08, консерви риба тон за 1,83, сладкиши, вафли и шоколади. Първи се разграбиха щандовете с колбаси, сирена и кашкавал. Пенсионерката Митева не успя да си купи подсладител, защото беше разграбен, но си тръгна с кутия намалени сладки. Жената първо преброи сладките и после си ги купи. ”Око да види, ръка да пипне”, отбеляза възрастната жена. Илиев, домакин в Енергото в Дупница, си купи цяла замразена риба паламуд за 4,50 лв. вместо за 9 лв. и си зареди кошничката и с консерви риба тон, които от 2.39 бяха намалени на 1,83 лв. От колбасите на щандовете няма и следа, първи бяха опразнени. Алкохолът също започна да се губи рафт по рафт. Многодетното семейство на свещеника Рафаил от Шатрово също пазаруваше на промоция. Към магазина на бегом се насочиха за кучешки деликатеси на промоция издокараната в шикозна рокля четиринога Лара и стопанинът й Спас.

Снимките:

1 Домакинът на Енергото Илиев си взе голяма риба паламуд на половин цена.

2   Око да види, ръка да пипне, казва пенсионерката Митева, която първо преброи сладките от отворена кутия и после си ги купи.

3 Стотици дупничани си изпразваха джобовете за последно в „Пени”.

4  Алкохолът също се изпразва ред по ред.

5 Многодетният свещеник Рафаил от Шатрово със съпругата си и децата също пазаруваха на промоция.

6 Щандовете за колбаси първи бяха разграбени.

 

 

Spread the love