Със стил ала Братя Галеви: Иван Ибришимов посяга към кметския стол на Дупница с дълг от 45 000 лв. неплатени данъци за подарения му от Дангов и Янев хотел „Стил” в Паничище

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

Дупничани: Какъв кмет ще сте, не плащате като обикновен гражданин, как ще е после, тези 45 хил. са достатъчен атестат за Вашия морал

Лидерът на ГЕРБ – Сапарева баня Калин Гелев: Над 1,5 млн. лв. дължи бизнесът на общината, управата на града отказа да вземе мерки

211-12-81 ibrish copy

Независимият кандидат за кмет на Дупница и член на Висшия партиен съвет на БСП Иван Ибришимов е забравил да плаща такса „смет” и данък „сгради” на община Сапарева баня. С годините хотелът му „Стил” е натрупал сумата от 45 000 лв. по това перо.

226-01--atanas ianev

Вече 9 години откакто Иван Ибришимов стана собственик на хотела, който беше собственост на община Дупница, а докторът не е внесъл стотинка за боклука и сградата на почивната база, намираща се в самия център на курорта Паничище. Десетки жители на Сапарева баня и дупничани звъняха в редакцията на вестник „Вяра” с въпрос към кандидат-кмета: „Г-н Ибришимов, Вие искате от нас, дупничани, да Ви поверим управлението на община Дупница заедно с финансите за милиони левове, а самият Вие не изпълнявате задълженията си на редови гражданин. Какъв кмет ще бъдете?

208-01-dangov purvan copy

Не Ви ли води единствено и само алчността, натрупаната сума от невнесения данък не е ли достатъчен атестат за Вашия морал? Същия модел на поведение, включващ удобно загърбване на някои задължения и отговорности, ли ще прилагате от кметското кресло? Това ли сте обещали на бизнесмените от шестте листи, които Ви подкрепят? И не е ли неплащането на данъци неуважение към институциите, как смятате да управлявате при това положение?”

286-10-11-mariq chochova copy

Както „Вяра” първи информира, на 27 март 2006 г. Иван Ибришимов стана щастлив наемател на масивната четириетажна сграда хотел „Стил”, известна и с името „Чучулига” в курорта Паничище, собственост на община Дупница. По това време Иван Ибришимов беше общински съветник в Дупница, а съпартиецът му Първан Дангов тогава беше кмет на Дупница. Но това беше само първата стъпка към прилапването на имота. Ибришимов не успя да купи хотела по време на кметуването на Дангов, тъй като кметът се скара с бившите си покровители Братя Галеви, докато стоматологът им остана верен.

226-01---copy copy

През 2007 г. Дангов се кандидатира за втори мандат, но Братя Галеви вече бяха благословили Атанас Янев. Ибришимов тогава работи за Янев, който му се отблагодари, като на 20 май 2008 г. издаде заповед, с която продаде хотела на Ибришимов. В договора се уточнява, че вилата струва 443 560 лв., но на Иван Ибришимов се приспадат 302 000 лв., вложени в ремонти на хижата.

150-03-01 uli-5 gelev copy

Признати са на Иван Ибришимов абсурдни фактури. Например той е купувал за хотела дограма на космически цени със стойност 10 пъти над пазарната. Така, вместо да внесе в касата на общината близо 500 хил. лв., Ибришимов внася 124 500 лв. Сделката потресе цяла Дупница, защото е показателна за това как комунистите разделят и владеят. Ето какво ни пишат на редакционните имейли дупничани: „Тази вила е построена с нашия доброволен труд, с доброволния труд проектантски организации. Участие са взели бившият кмет арх. Асен Пилев, арх. Адриана Велева и много други.

188-01-pilev copy

По времето на Панчо Панайотов общинската администрация възстанови вилата, като извърши основен ремонт на сградата, за да може в нея да почиват както служители на администрацията, така и гости. Всичко това продължи до момента, в който дойде на власт Първан Дангов и Атанас Янев, които по другарски решиха да помогнат на своя независим съпартиец Иван Ибришимов, който получи на тепсия почти без пари хотела, построен благодарение на доброволния труд на жителите на община Дупница. Нахалството обаче не спира дотук, осма година Ибришимов не е плащал такса смет. Трупа сметка и чака на всеки 5 години да изтече давностният срок.”

Любопитна подробност е фактът е, че Иван Ибришимов назначи за управител на хотела жената, с която поддържа изключително близки приятелски отношения от дълги години – Мария Чочова. Чочова беше главен секретар на общината по времето на Първан Дангов. Сега тя е точно зад гърба на Ибришимов под №2 в листата на БСП.

„Иван Ибришимов се е запънал като магаре на мост и нито освобождава, нито ползва общинския зъболекарски кабинет в село Ресилово. Стоматологът е обявил, че ще освободи помещението, когато му платят 7000 лв. за извършени ремонти вътре”, съобщиха жители на сапаревобанското село.

От ГЕРБ-Сапарева баня, начело с Калин Гелев, поискаха да бъдат осветени имената на всички некоректни хотелиери и бизнесмени, които общо дължат на общината над 1,5 млн. лв. От управата и общинската администрация излязоха с изявление: „Никога, това е търговска тайна.”

Сапаревобанци с трепет чакат своята Стена на плача, на която да прочетат кои са богопомазаните граждани на страната, за които законите не важат. Иван Ибришимов бе потърсен за коментар, но отказа.

Снимките:

1 Иван Ибришимов

2 Пламен Галев, Атанас Янев и Ангел Христов

3 Първан Дангов

4 Мария Чочова

5 Адриана Велева

6 Калин Гелев

7 Асен Пилев

Spread the love