Изграждат нова детска площадка в благоевградския жк „Ален мак“, обещана преди месец от д-р Атанас Камбитов

Filed under: Благоевград |

 

 

229-02-02 detska

Първа копка на нова детска площадка в жк „Ален мак“ бе направена вчера, месец след като кандидат-кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов пое ангажимент да бъде изградена. Тя е близо до първия саниран блок по Националната програма за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради.

58-07-02-Atanas-Kambitov

Дни след като приключиха ремонтните дейности на кооперацията, младата майка Запряна Паскалева отправи молба към д-р Атанас Камбитов да бъде направена площадка за игра за децата от квартала. „След като нашият блок вече е саниран, нещата се подреждат, единственият ни проблем е, че нямаме място, където да играят децата“, каза младата майка. В отговор Камбитов заяви, че това е казус, който ще бъде решен възможно най-скоро. Сега, месец след поетия ангажимент, започна строителството на обекта. Детската площадка ще включва пясъчник, пързалки, люлки и пейка. Ще бъде поставена и ударопоглъщаща настилка. Обектът ще отговаря на всички нормативни изисквания за безопасност. „Бързата реакция на Камбитов може само да ни радва. Това ще улесни младите семейства, а малчуганите ще могат да играят свободно. Към момента те се забавляват в двора на училището“, каза домоуправителят на първия саниран блок.

„Майките от квартала сме много доволни от предприетите действия. До този момент децата нямаше къде да играят, но ето че и този проблем вече е решен от доктор Камбитов“, допълни Запряна Паскалчева, по чиято молба започна изграждането на обекта. През последните четири години на територията на общината са изградени над 60 детски площадки.

В новата управленска програма на кандидат-кмета д-р Атанас Камбитов за мандат 2015-2019 е предвидено изграждане на още нови съвременни детски и спортни площадки, включително в кварталите „Струмско“, „Грамада“, „Еленово“ и „Освобождение“. Освен това ще бъде направено облагородяване на междублоковите пространства. Ще бъдат изградени зелени зони на територията на парковете „Ловен дом“, „Розариум“, „Зоопарк“, парк „Бачиново“, както и в кварталите.

Снимките:

1  Майките и децата ще се радват на нова детска площадка

2 Атанас Камбитов

 

 

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

Spread the love