Кандидат-кметът на община Сапарева баня Васил Маргин: Изграждането на подстанция 110/20кV, ски зона, пречиствателна станция за отпадни води, депо и пешеходна зона не търпят отлагане, целта ми е разкриване на целогодишни работни места

Filed under: Актуално от днес,Сапарева баня |

Сред приоритетите ни са още подобряването на инфраструктурата в Паничище, построяването на спортни и детски площадки и множество проекти, свързани с обучението на младото поколение и децата. Имам сили да работя за всичко това

Ако бъда избран за кмет, в общинската администрация ще има както структурни, така и кадрови промени

Изграждането на Медицинския център „Преображение” ще бъде един от проектите, по който ще вложа максимални усилия, за да се случи във възможно най-кратки срокове

232-04-01 Васил Маргин

Васил Маргин е един от петимата участници в надпреварата за местната власт в община Сапарева баня. Издигнат е като независим кандидат-кмет от Инициативен комитет. Досега, в продължение на два мандата, беше зам.-кмет на курортната община. Васил Маргин е с №6 в интегралната бюлетина.

 

Г-н Маргин, защо влязохте в битката за кметския пост? От 12 г. заемате ключовата позиция на зам.кмет в общината и имахте възможност да направите всичко за развитието на Сапарева баня, което е по силите Ви. Какво още могат да очакват от Вас хората в общината?

232-04-01 - 2 Маргин ,иВанов, Янев

 

– Да, през последните 12 години съм зам.-кмет на община Сапарева баня. Изградиха се едни от най-важните обекти в общината като инфраструктура – пътища, улици, ВиК, нови сгради, лифт, басейни и други. В резултат на това съм придобил  немалко знания и опит в управлението на общината. Познавам  проблемите както на гражданите, така и на бизнеса. Познавам начина на управление и етапа от развитието на общината. Същата има потенциал и постигнати резултати, които са добра основа за бъдещо надграждане и ускорено развитие. Смятам, че имам сили и възможности да работя за благото на обществото, за подобряване условията на живот на гражданите и повишаване на техния жизнен стандарт.

MINOLTA DIGITAL CAMERA

В последните години в града беше направено много. Вие активно участвахте в работата по подобряване на инфраструктурата на Сапарева баня. В кой от проектите лично Вие вложихте най-много усилия и гордеете ли се с това?

– Не само в града, но и в селата от общината бе направено  немалко. За мен всички проекти, по които съм работил, са важни, защото във всеки един от тях съм вложил максимално усилия и старание, за да се случат. Няма как да не ме радва фактът, че цялата четвъртокласна пътна мрежа на територията на общината е рехабилитирана, разширена, обновена и удобна за ползване. Другият важен за мен проект е изграденият закрит плувен басейн към ОУ „Христо Ботев”, който целогодишно е в услуга на нашите деца.

232-04-01 тази P1200964

Въпреки всичко останаха и много неразрешени проблеми – безработицата е с най-високо ниво от години, младите хора продължават да напускат града, има и какво да се благоустроява. Кой от проблемите на града не търпи отлагане?

– Безработицата е по-висока, отколкото ни се иска на всички. В голяма степен това се дължи на общата криза в страната и света, защото преди нея ситуацията беше коренно различна. Точно поради тази причина програмата ни изцяло е насочена пряко или коственно за решаването на този проблем един път завинаги. Според мен нещата, които не търпят отлагане, са изграждането на подстанция 110/20кV за решаване на проблемите с електрозахранването в общината, изграждане на ски зона на територията на общината, изграждането на пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) в гр. Сапарева баня, с. Ресилово и с. Овчарци за решаване на проблема с отпадните води, регионалното депо за депониране на отпадъците, изграждане на пешеходна зона по главната улица в гр. Сапарева баня, инфраструктура в с. Паничище, построяването на спортни площадки за различни видове спорт (футбол, волейбол, баскетбол, хандбал и др.) и детски площадки по квартали във всички населени места и множество проекти, свързани с обучението и развлечението на младото поколение и децата.

Какво предвижда програмата Ви?

– На първо и най-важно място е социално-икономическото развитие на общината чрез използване на местните ресурси – природни, културни, човешки. Сред задачите ни са и развиване на местната икономика с основен отрасъл туризъм и балнеология, допълнена от селско и горско стопанство, култура, история, религия и спорт. Други цели, които сме си поставили, са разкриване на целогодишни и сезонни работни места. И не на последно място – грижа за обществото, живота и здравето на хората, опазване и съхраняване на околната среда, както и включване и приобщаване към обществения живот в общината на младите хора.

Каква ще бъде Сапарева баня след 4 г., ако получите доверието на живеещите в общината?

– Искам да бъде добре изглеждаща, чиста и подредена. Да дава гаранция, сигурност, спокойствие и възможности за живот,  обучение, работа, почивка, отдих и развлечения на жителите и гостите.

Сапаревобанци са скептични за Медицинския център „Преображение”, чието изграждане зацикли. Вие вярвате ли, че проектът ще се реализира? Какво се случва с този проект в момента?

– Нормално е да са скептични, защото строителството е спряно по независещи от общината причини. В момента се водят необходимите административни процедури, свързани с неговото продължаване. Ако съм кмет на общината през следващия момент, това ще бъде един от проектите, по който ще вложа максимални усилия, за да се случи във възможно най-кратки срокове.

Ще има ли нови писти в Рила планина в района на Сапарева баня, проектът „Паничище – Езерата – вр. Кабул” също зацикли, имате ли намерения, свързани с него?

– Отговорът на този въпрос изключително много зависи от това каква актуализация ще бъде направена в Плана за управление на Национален парк „Рила”, който в момента се изготвя. При всички положения, ако в него бъде допуснато изграждането на спортни съоръжения, моят екип ще работи за реализацията не само на този проект, но и на други подобни.

А за Паничище какво предвиждате, местните казват, че курортът замира?

– Аз го помня действително замрял преди време, когато там работеше само една ведомствена почивна станция, а всички останали бяха затворени. Впоследствие се ремонтираха и изградиха нови туристически обекти, които към днешна дата са с отворени врати. Има какво да се желае от гледна точка на развитието на курорта, но проблемите са комплексни и ние ще ги решаваме заедно с представителите на туристическия бранш от общината.

Замисляте ли кадрови или други промени в общината, ако Ви изберат? 

– При всички положения, ако бъда избран за кмет, в общинската администрация ще има както структурни, така и кадрови промени.

  Какви ще са те?

– На този етап е рано да навлизам в каквито и да е подробности.

Кандидат-кметовете сте петима, защо сапаревобанци трябва да изберат точно Вас?

– Имам рутината, образованието и необходимите качества за позицията. Отговорен съм и последователен в действията си.   Обичам и дисциплината, и правилата и ги прилагам.

Снимките:

1  Васил Маргин

2 Васил Маргин, настоящият кмет на Сапарева баня Сашо Иванов и областният управител на Кюстендил Виктор Янев на откриването на ремонтирания път за Паничище.

3 Маргин със съпругата си, двете им дъщери и приятели на старта на предизборната кампания

4 Васил Маргин с настоящия градоначалник Сашо Иванов, съпругата му Силвия  и зам.-кметът Радка Георгиева

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

 

Spread the love