Кандидат-кметът на ГЕРБ инж. Мая Спасова: Близо 14 млн. лв. могат да влязат в община Бобов дол само от европроекти, искам да изградя модерен площад и покрит пазар

Filed under: Актуално от днес,Бобов дол |

 

234-03-01 DSC07124Изграждане на модерен площад и покрит пазар в Бобов дол са само част от проектите, подготвени от кандидат-кмета на ГЕРБ инж. Мая Спасова и екипа й за община Бобов дол. „Предходното управление на общината не успя да изпълни своята функция с подготовката на бъдещи проекти, а напротив – закриха отдел „Европейски проекти“. Ние ще възстановим отново отдела, като вече имаме и подготвени проекти“, заяви инж. Мая Спасова. „В тази връзка работим по 11 проекта на стойност близо 14 млн. лева. В това число проекти за изграждане и реконструкция на площади в редица населени места от общината. Новият програмен период 2014-2020 г. дава уникален шанс за кандидатстване по „Трансгранично сътрудничество” и Програмата за развитие на селските райони. Чрез участие в програми ще бъдат ремонтирани сградите на залите по бокс и борба; ще бъдат модернизирани градският стадион и реконструирани бившите плувни басейни в атракцион и място за отдих. Съвместно с това имаме готовност да реализираме проекти по програма „Конкурентоспособност”, което ще позволи на редица малки фирми да получат средства за развитие на бизнеса и закупуване на техника, по този начин ще се създадат нови работни места“, допълни инж. Спасова.

„Ще се възползваме и от Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни. Първата кампания започна тази година и вече в някои градове започна безплатното саниране, подмяна на дограма, на общи части. На този етап се разглеждаха сгради, отговарящи на условието, да са с над 36 апартамента, но след 1 януари 2016 г. са вече допустими и многофамилни сгради под тази бройка. Цялата процедура на действие е ясна и затова няма да губим време с екипа ми. Ползите за самите живеещи са повече от ясни – нови фасади, дограма, намаляване с над 50% на разходите за отопление, повишаване цената на тези апартаменти. Със санирането ще се подобри и общият вид на града“, сподели още кандидат-кметът на ГЕРБ.

„Ще използваме всички европейски средства, предоставящи възможност за различните политики в социалната сфера. Ще подобрим качеството на съществуващите социални услуги – домашен социален патронаж, център за настаняване от семеен тип, дом за възрастни хора, център за социална рехабилитация и интеграция. Всяка година ще предлагам програма за полагане на общественополезен труд срещу получаване на социални помощи. Ще търсим добри практики от ЕС и иновативни подходи за предоставяне на по-широк спектър от социални услуги“, заяви още Спасова и допълни: „Считам, че в досегашната си професионална кариера съм доказала, че професионализмът, работата в екип и постигането на реални, видими и бързи резултати в интерес на обществото, са моите водещи мотиви. Доказала съм и че мога да работя успешно в условията на дефицит на време и ресурси. Тези, които ме познават добре, знаят, че не се огъвам пред трудностите.

Да станеш кмет на община Бобов дол днес, с тежкото наследство, натрупано от десетилетия, е наистина изключително предизвикателство. Но аз съм готова да го приема, защото имам подкрепата на ПП ГЕРБ и екипа от съветници зад мен”.

На 25 октомври, гласувайте с № 10, за инж. Мая Спасова и ПП ГЕРБ.

*Предизборна публикация

Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Spread the love