Премиерът Борисов и трима министри откриха лот 2 на АМ „Струма“ край Благоевград, президентът Плевнелиев: 80 000 благоевградчани имат повод да ликуват, отваря се пътят към Средиземно море

Лиляна Павлова зарадва търговците и зеленчукопроизводителите с новината, че са предвидени 2 огромни паркинга с борси  

сайт магистрала-lot1

Премиерът Бойко Борисов, президентът Росен Плевнелиев и министрите на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, на здравеопазването Петър Москов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски официално откриха лот 2 от автомагистрала „Струма“ между Дупница и Благоевград. Общата дължина на новата отсечка е 37,48 км. Водосвет за безаварийно пътуване по магистралата отслужиха Невокопският митрополит Серафим и игуменът на Рилския манастир епископ Евлогий.

сайт магистрала -lot2

„80 000 благоевградчани имат повод да ликуват, защото се сбъдна една дългогодишна мечта. Отваря се пътят към Средиземно море, където е ориентиран 55 процента от износът на България“, каза президентът Росен Плевнелиев.

Министър-председателят Бойко Борисов също изрази радостта си от завършването на лот 2. „Не са само асфалтът, не само само жп линии или пречиствателните станции, стараем се във всички сфери“, заяви той. „Благодаря на всички партии. Пожелавам им успех в неделя. Нека има добра избирателна активност“, добави Борисов.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На официалната церемония на пътен възел „Благоевград“ присъстваха също така председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров, кандидатът за втори кметски мандат на Благоевград – д-р Атанас Камбитов, областният управител на Пиринско Бисер Михайлов.

„Откриването на магистрала „Струма“ е най-доброто нещо, което се е случило на Благоевград в последните 30 години. Благодаря на правителството и премиера Борисов за усилията и волята това да се стане. Сигурен съм, че тя ще бъде мощен стимул за развитието на икономиката в Благоевград и региона и че ще ни превърне в лидер на Югозапада. Няма да се учудя, ако след време историята на града се разделя на преди и след магистралата. Желая на всички безаварийно пътуване”, каза д-р Атанас Камбитов.

Лиляна Павлова зарадва търговците и зеленчукопроизводителите с новината, че са предвидени 2 огромни паркинга с борси, където те да продават продукцията си.

Общата дължина на участъка на лот 2 от АМ „Струма” е 37,48 км. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез ОП „Транспорт“ 2007-2013 година.

 Снимките:

1 Бойко Борисов изрази радостта си от завършването на лот 2

2 и 3 На официалната церемония на пътен възел „Благоевград“ присъстваха много гости

Spread the love