Яне Янев присвоява имоти в Сандански и заплашва собствениците им, потърпевшият Димитър Костов: Сече поголовно чужди дърва, бие се в гърдите, че щял да купи цяло село за 5 ст.

Filed under: Сандански |

Любен Мицев: Янев има връзки в поземлената комисия, кръстиха го Лъжорко, сменя пастирите си като носни кърпички

Дори Мая Манолова не се отзовава на жалбите на гражданите от общината, твърдят потърпевши

235-01-06 яне

Лидерът на РЗС в Сандански Яне Янев присвоява имоти, сее страх и ужас, твърдят местни жители. Хората заявяват, че системно са подложени на тормоз и заплахи от негова страна. Те споделят, че се страхуват от него, защото според него той е покровителстван от властимащите. Димитър Костов от години се опитва да получи права върху имотите си, но по думите му – пречат своеволията на Яне Янев в Сандански. По данни на потърпевшите Янев се настанява в чужди имоти, като дори си позволява да сече дърва.

235-01-06 Димитър Костов

„Искам Яне Янев да покаже кой му разрешава да реже дърва. Той едно дърво няма тук посадено, всичко реже поголовно. Проблемите възникнаха, когато дойдоха кравите на Яне Янев. Тия градинки, които ги обработвахме, нищо не останаха. Янев е завербувал селището в горите на Пирин и Огражден, без никъде да фигурира неговото име”, оплака се Димитър Костов.

235-01-06 Любен Мицев

Той от години завежда дела и изпраща данни за незаконните действия на община и полиция, но резултатът бил нулев. След поредния опит на потърпевшия да получи правата си, Яне Янев завежда дело срещу него за клевета. ”Искам да се направи щателна проверка, защото Янев не реже там храсти, а дърва за огрев. В жалбата му пише, че съм отровил кравите му. Нека покаже колко крави съм отровил, тъй като нито една крава не се води на негово име”, коментира Димитър Костов. Според думите му има много хора, които са засегнати от Янев, но се страхуват да си кажат. „Яне Янев се кандидатира като кмет на община Сандански, но неговата алчност няма край! Пред съседите си заявява гласно, че ще изкупи селото за пет стотинки”, коментира още Димитър Костов.

235-01-06 maq_manolova_

”Този човек за мен го е завзела алчността. Както земите, иска да завладее и общината. И ако народът  се съгласи да избере това човече, жална му майка!”, добави още Костов. „Янев има връзки с общината и поземлената комисия. Една жена го е кръстила Лъжорко”, твърди пък Любен Мицев. Той каза още, че Янев често сменя пастирите си, защото не им плаща достатъчно и не им предоставя договори. Един от пастирите му пък обясни, че няма договор, но работи по споразумение. Потърпевшите смятат, че община, поземлена комисия, полиция покровителстват Яне Янев. Дори Мая Манолова не се отзовава на жалбите на гражданите от общината. Потърпевшите твърдят, че Яне Янев не се притеснява от деянията си, а напротив – продължава с пълна сила да нарушава закона и да потъпква правата на хората в община Сандански.

 

Снимките:

1 Яне Янев

2 Димитър Костов

3 Любен Мицев

4 Мая Манолова

 

 

 

 

Spread the love