Георги Икономов спечели инфарктно в Банско на първи тур, Кафелов без конкуренция в Якоруда, фаворитът Муса Палев отпадна в Белица

Filed under: Банско,Благоевград |

На балотаж в Белица отиват кандидатите на ДПС Радослав Ревански и ГЕРБ – Иван Богданов

214-11-81 Georgi-ikonomov-new

Балотаж или победа на първи тур – това бе дилемата до обяд вчера в община Банско. След дълго броене на бюлетините и инфарктно очакване на резултата стана ясно, че курортният град има нов стар кмет – Георги Икономов от ГЕРБ. Той спечели надпреварата за кметския стол с 50,67%. Втори в битката за общината остана бизнесменът Михаил Рахов от Сдружение „Бъдеще за община Банско“, а трети – бившият кмет  Александър Краваров, подкрепен от Коалиция „Заедно за община Банско“.

147-07-01  musa palev3

„Победата ми на тези избори е не само моя, но и на всички вас, които не се поколебахте и подкрепихте нашите силни, работещи проекти за просперитета на нашата община. Благодаря ви! Благодаря на екипа ми, на семейството ми, на близките ми, на приятелите ми и на всички онези, които отново ми повярваха!”, коментира Георги Икономов. Инж. Китан Галчев е новият стар кмет на община Добринище. Кандидатът на ГЕРБ спечели победата още на първия тур и ще управлява общината още четири години.

135--03-90 Кафелов

Нуредин Кафелов спечели по безапелационен начин изборите в община Якоруда също още на първия тур. Вече са обработени 100% от протоколите и те сочат, че за кандидата на ДПС са гласували 73,5% от жителите на общината. Втора се нарежда кандидатурата на ГЕРБ – Ваня Гатдерова, със 17,57%. Резултатите от неделния вот в Белица са на път да променят напълно изборната ситуация в планинската община. 61% от обработените протоколи показват, че на балотаж отиват кандидатите на ДПС и ГЕРБ. Радослав Ревански е с 38.34% подкрепа, а Иван Богданов с 31%. Бившият областен управител Муса Палев, който се смяташе за фаворит в изборната надпревара, остава трети с 22% подкрепа от доверието на местните жители.

Коалиция „Бъдеще за община Симитли“, коалицията на кмета Апостол Апостолов, взима почти 100% от властта в общината. Само в село Черниче коалицията на кмета Апостол Апостолов отстъпва властта. Иванка Чакалска е кметът на село Крупник, тя печели категорично доверието на местните. Изборът за кмет на кметство е категоричен още на първи тур и в селата Брежани, Долно Осеново, Градево, Полена и Черниче. Досегашният кмет на Брежани Благой Стефанов остава начело поне още 4 години. Той печели на първи тур с един глас преднина. С един глас преднина печели човекът на Коалиция „Бъдеще за община Симитли“ и в село Полена. Там местните се довериха на новото лице от екипа на Поли – Веселин Топузов. Бисер Сегменов се ползва с доверието на местните и остава в кметския кабинет и за следващите 4 години. Валентин Иванов от Коалиция „Бъдеще за община Симитли“ печели с убедителна преднина в село Градево. Евросело Черниче ще управлява Георги Стефанов.

Снимките:

1 Георги Икономов

2 Муса Палев

3 Нуредин Кафелов

Spread the love