Кюстендилска фирма открива нов цех за обувки в Дупница, шефката на ТРЗ Райна Багренска: Търсим 40 работници с 400 лв. заплата

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 10 предприемачи от региона предложиха 130 работни места на трудова борса

239-01-10 Райна Багренска  Антон Петров

Нов цех за производство на обувки разкрива в Дупница кюстендилска фирма, стана ясно на ежегодната трудова борса на Бюрото по труда, проведена в Дома на техниката вчера (29.10.). „БИДАМА” ЕООД предлага между 30 и 40 работни места за шивачи, ръчници, търси и ръководител производство. Предлагаме 400 лв. стартова заплата, която впоследствие може да се увеличава.

239-01-10 Кристиян Трендафилов Емилия кирева 239-01-10 2 Станислава Поповска и Наташа Илиева

Предпочитаме хора с опит, но можем да вземем и хора, които искат да се обучават. Държим да научим млади хора да работят при нас, обясни Райна Багренска – шеф на отдела за труд и работна заплата при дружеството. Цехът се намира на ул. „Никола Малашевски” 20, уточниха още от фирмата. Стана ясно, че дружеството е собственост на кюстендилската бизнесдама Радка Цветкова, която изпълнява поръчки за фирма от Италия. Наето е помещение от частната фирма „Дани М”. Във връзка с установяването си в Дупница от дружеството от областния център все още правят маркетингово проучване, като работата ще стартира, след като бъде набран необходимият персонал.

239-01-10 Йорданка Рангелова 239-01-10 Борсата предизвика голям интерес - 3

10 работодатели от Дупница, Бобов дол, Сапарева баня и Бобошево предложиха 130 работни места на трудовата борса. ДЗЗД „Дупница клинър” предложи 15 работни места за сметосъбирачи. Работата е само за мъже, които ще са ангажирани с почистването на града, каза представителка на дружеството.

239-01-10 Служители от бюрото записваха имената на търсещите работа 239-01-10 Над 100  безработни дойдоха да търсят работа

В „Микрис фешън груп” ЕООД – Дупница, дават работа на над 20 шивачки. „Обявил съм места за 20 шивачки, но няма да откажа още. Имаме достатъчно поръчки. Шием якета от пух за Италия и Франция”, поясни управителят Кристиян Трендафилов. Предприятието се намира в помещенията на бившия завод „Марена” на ул. „Драгой болярин” в кв. „Спартак”.

239-01-10 Феникс и Слави

Собственикът и управител на „НАД дизайн” ЕООД Антон Петров набира монтажисти, търси и сътрудник в офис. От 10 г. произвеждаме мебели, а от 7-8 месеца извършваме и леки строително-монтажни работи. В нашата дейност участват и хора с ТЕЛК решения. Много рядко се назначават хора с увреждания. Имаме нужда от монтажисти и от офис сътрудник за работа с документи, отбеляза бизнесменът.

Във „Феникс Дупница” ООД имат нужда от 10 сортировачи на пластмасови, полиетиленови и хартиени отпадъци.

Ангел Владимиров от дупнишката фирма „Слави” ООД обяви, че търсят шофьори на леки и товарни автомобили, оператор и механик в автопарка.

В „Маг” ООД – Бобов дол, се нуждаят от 20 работници. Позициите са за шлосери, заварчици, стругари и фрезисти, по 5-има за всяка от професиите. Управителят на фирмата, специализирана в металообработването, Владислав Карипов уточни, че предлагат и обучение.

Бобовдолската фирма „Даци–Р” обяви вакантни места за двама монтьори, двама ел. монтьори, готвачи и сервитьори. Има вероятност да бъде нает и шофьор, допълни Йорданка Рангелова.

От ЕТ „Марио Кирев-фрей” – Сапарева баня, дават работа на двама камериери или камериерки и двама спасители в басейн. Фирмата ни е нова. Имаме две къщи за гости, с два големи басейна и можем да наемем камериери и спасители, каза Емилия Кирева – майката на собственика – известния футболист Марио Кирев.

В „Хатзон–БГ” ЕООД – Бобошево имат възможност да назначат 5-има машинни оператори и 5-има работници за обработка на шперплат. Фирмата обработва дървен материал. Можем да наемем млади хора, които биха желали да се обучават за работа във фирмата. Набираме и хора с опит, казаха от дружеството.

„Това е ежегодната трудова борса на Бюрото по труда, която е обща. Тук присъстват работодатели и безработни, които са от всички възрастови групи, с различни квалификации, умения и образование. Поканили сме над 150 безработни и 10 работодатели от различни сфери на икономиката – шивашкия бранш, обувно производство, транспортни фирми, туризъм, металообработка, дървообработване. Целта е да направим непосредствен визуален контакт между работодатели и търсещи работа лица”, посочи директорът на Бюрото по труда Наташа Илиева. Тя подчерта, че превърналите се в традиция борси имат 100-процентов успех.

9,4% е ръстът на безработицата в Дупнишки регион за м. септември, когато незаетите са били 2880. На борсата присъства и директорът на Регионалната служба по заетостта в Благоевград Станислава Поповска.

Снимките:

1 Райна Багренска предложи работа за шивачи и ръчници в нов цех за обувки, а Антон Петров търси монтажисти на мебели и сътрудник в офис

2 Кристиян Трендафилов обяви, че ще назначи шивачки, а Емилия Кирева – камериерки и спасители

3 Директорът на Бюрото по труда Наташа Илиева и шефката на Регионалната служба по заетостта Станислава Поповска откриха борсата

4 Йорданка Рангелова дава работа на дипломирани готвачи, сервитьори, монтьори

5 Борсата премина при голям интерес

6 Служители от бюрото записваха имената на търсещите работа

7 Над 100  безработни дойдоха да търсят работа

 

 

 

Spread the love