Д-р Ковачка: БДЦ – втора политическа сила в центъра, пета в страната след местните избори със 70 000 чисти гласа за листи, имаме кмет в Бобов дол

Filed under: Бобов дол,Самоков |

242-06-90

 

БДЦ постигна 70 000 чисти гласа за листи и над 60 000 такива в коалиция. С двама кметове на големи общини, като Гълъбово и Бобов дол, както и с още четири коалиционни в Кресна, Червен Бряг, Калояново и Тополовград, БДЦ дърпа с още едни гърди пред партии с много по-големи претенции, каза съпредседателят на партията д-р Красимира Ковачка по време на пресконференция вчера. „Резултатите от местните избори, които се анонсираха тези дни в публичното пространство, ни карат да смятаме, че партия „Български демократичен център” е сред партиите, постигнали сериозен резултат на тях. Наредихме се сред първите пет политически сили по брой получени гласове на тези избори” – сподели д-р Ковачка. „Тези резултати не са изненада за нас. Те са плод на дългогодишен труд. Партията разшири географията си на политическо влияние, след като претърпя много организационни и идеологически промени, и на тези избори вкара общински съветници дори там, където е нямала структури досега“ – заяви д-р Ковачка.

120 са общинските съветници на БДЦ, а като се прибавят и коалиционните, бройката им стига 285 за цялата страна. Общо кметовете на кметства са 98, като 47 от тях са на БДЦ, стана ясно от изнесените данни. „Воденето на позитивна кампания с реални и изпълними програми на кандидатите ни даде резултат и днес е видно, че БДЦ има потенциал да се развива и оттук нататък“, категорична бе д-р Ковачка. „7.32% е резултатът на БДЦ в София област“, стана ясно от думите на съпредседателя на партията, която е народен представител именно от тази област. „Големият процент на хората, гласували за партии, сложени от социологическите агенции в графата „други”, показва, че все повече хора гласуват доверие на по-малките политически субекти, които могат да бъдат балансьор на крайностите в политическия ни живот“ – завърши д-р Ковачка.

Снимката:  Д-р Ковачка отчете изборните резултати на пресконференция

 

Spread the love