Краката на руския гигант Дмитрий Мусерски щръкнаха 50 см от леглото в хотела, колегите му спаха по диагонал, утешиха се с царска трапеза в Дупница

С първия сервис на мача „Марек Юнион-Ивкони” и „Белогорие” беше открита новата спортна зала, Даниел Аттарян до последно надзираваше довършителните работи

На живо проследиха мача кметът на Дупница Методи Чимев и колегите му от Разлог Красимир Герчев, Радомир – Пламен Алексиев и от Сапарева баня Калин Гелев

До седалките не се добраха прокурорът Михаил Крушовски и съветникът Йонко Гергов, сред гостите беше националният селекционер Пламен Константинов, директорът на „Актавис” Петър Петров

Президентът на „Марек” Ивайло Константинов: Не ни е страх да излизаме срещу най-силните в света, победата невинаги е най- важното, искаме да запазим школата и спортния си дух

 

243-06-07-P1210488

С първия сервис на мача от Шампионската лига между „Марек Юнион-Ивкони” и „Белогорие” беше открита новата спортна зала в Дупница, тъй като за рязане на лентички не остана време.

243-06-07-01-P1210465

Едва 30 минути преди пристигането на исполините от Русия и феновете на волейбола строителните работници успяха да застелят тротоара, по който да минат хората, и засадиха зеленината около новото спортно бижу на града. Строителният предприемач Даниел Аттарян цял ден снова, но накрая с гордост успя да предаде ключовете и залата в завършен вид на градоначалника втори мандат Методи Чимев.

243-06-07-01-P1210479 243-06-07-01-P1210482

Над 1600 дупничани препълниха залата и въпреки загубата от 3:0 от руския гранд всички бяха горди от момчетата на „Марек”, които за поредна година мерят сили с най-силните отбори в елитния турнир.

243-06-07-01-P1210476 243-06-07 P1210489

Гостите от Русия бяха настанени в един от най-хубавите хотели в Югозапада – хотел „Рила” в Дупница. Въпреки уютната обстановка и специално ремонтираните за гостите стаи леглата се оказаха не по размер за гигантите. Особено проблематичен беше най-високият волейболист в света Дмитрий Мусерски, който се извисява на главозамайващите 2,18 м.

243-06-07-01-P1210485 243-06-07-01-P1210481 243-06-07-01-P1210477 243-06-07-01-P1210478

Първо, за да влезе в стаята, той трябва да се наведе, за да преодолее вратата. Леглото, което е направено по стандарт като навсякъде в България от около 2 м, също не пасна на Мусерски и той спа със стърчащи около 50 см от леглото крака и по диагонал на двойното легло в самостоятелна стая. Почти същата беше картината и за останалите му съотборници. За сметка на тази несгода руснаците се насладиха на богати трапези по време на престоя си в Дупница. Специално за тях президентът на „Юнион- Ивкони” Ивайло Константинов беше поръчал великолепно меню, съобразено с хранителния им режим и съгласувано с треньорския щаб. Основен елемент от него бяха салатите и ястията, богати на протеини, които спортистите си набавиха от превъзходно пилешко и телешко месо. Преди мача руснаците се подсилиха с паста и плодове. „Моите готвачи се съобразяват изцяло със спортния режим и са свикнали да приготвят здравословни и диетични ястия”, каза собственикът на хотела Елена Гугуманова, която посрещна руския гранд в хотела си. „На руснаците много им хареса както храната, така и мястото. Чувстваха се прекрасно.

243-06-07-01-P1210484 243-06-07-01-P1210473

Посрещнахме ги с традиционни български салати, гарнитури хавайски микс, месо – свинско и пилешко, искаха специално плодове с всяко ядене. Всичко им поднасяме на шведска маса. Хапват специален хляб – царевичен и пълнозърнест”, допълни тя. За гостите след мача беше направена галавечеря. Всички се почерпиха с вина и ракии от най- известните изби в България. Менюто беше богато, подредено на блокмаса. Преобладаваха свежите салати, имаше и най-различни видове студени и топли предястия.

За мача залата се пукаше по шевовете, тя успя да посрещне над 1600 зрители, като стотици не бяха допуснати заради препълването на новото съоръжение и отвън останаха много хора, дошли да видят „Марек” и световния волейболен шампион ”Белогорие”.

Предните редове окупираха почти всички градоначалници от Югозапада. Освен кмета на Дупница Методи Чимев тук бяха и колегите му от Разлог Красимир Герчев, от Радомир Пламен Алексиев, зам. областният Радослава Чеканска. Кметът на Сапарева баня Калин Гелев беше в компанията на съпругата си Спаска, зам.- кметът Крум Милев беше заел челна позиция на първия ред. До седалките не стигна прокурорът от Дупница Михаил Крушовски, който проследи мача на крака в компанията на съветника Йонко Гергов. Новият общински съветник, стар почитател на волейбола, Емил Гущеров дра гърло в компанията на Ивайло Константинов и координатора на ГЕРБ Росен Тимчев. Актьорът Иван Иванов и лидерът на ВМРО Манол Манолов с патос подкрепиха отбора в тежкия мач. Изпълнителният директор на „Актавис” Петър Петров се ядосваше на всеки сгрешен сервис. Специален гост на мача беше и националният селекционер Пламен Константинов.

Най-големите фенове на дупнишкия тим не смееха да премигнат по време на мача, за да не изпуснат точка.

След горещия сблъсък треньорът Димо Тонев подари на гостите за спомен от града копие на чудотворната икона от парк „Рила”. Съдийският екип беше впечатлен от организацията, от новата спортна зала, феновете и природата в Дупница.

Кметът Методи Чимев преливаше от щастие. „Спортната зала е прекрасна. Щастлив съм не само аз, но и цяла Дупница. Само мога да благодаря на Бойко Борисов и правителството, които осигуриха средствата до стотинка. През 2013 г. имаше преведена сума, но в крайна сметка проектът беше реализиран благодарение на правителството на ГЕРБ. Благодарни сме, че строителството се случи в срок, благодаря на строителя Даниел Аттарян.”

„Новата зала на Дупница е празник за дупничани. Радваме се на европейска зала, направихме всичко каквото трябваше, за да я имаме. Ние я заслужаваме, имаме школа с 200 момчета, имаме и добрите резултати. Не мога да кажа, че сме произвели кадри на европейско и световно ниво, но те са най-доброто за възможностите на страната ни. Надяваме се добрите условия да повишат и качеството на играта. Не ни е страх да излизаме срещу най-силните отбори в света, победата невинаги е най-важното. Важното е да я има школата, да ги има спортистите и да го има спортния дух в Дупница. Ние се каляваме при тези битки с най-силните в света”, каза президентът на „Марек Юнион-Ивкони” Ивайло Константинов.

Снимките:

1 Дмитрий Мусерски беше атракцията на мача.

2 На мача бяха кметовете Кр. Герчев, Методи Чимев, Пламен Алексиев, Калин Гелев.

3 Ивайло Константинов изгледа мача в компанията на Емил Гущеров и Росен Тимчев.

4 Крум Милев беше на първия ред.

5 Даниел Аттарян успя да завърши залата, за да може да се играе мачът, пръв го поздрави Стефан Петров.

6 Освен за играчи на мача националният селекционер Пламен Константинов огледа и новата спортна зала.

7 и 9 Феновете не могат да откъснат очи от полето.

8 Прокурорът Михаил Крушовски и Йонко Гергов.

10  Директорът на „Актавис” Петър Петров

11 и 12 Кадри от мача

 

Spread the love