Лидерът на ГЕРБ – Дупница, Ивайло Константинов се връща на председателския стол в Общинския съвет

Filed under: Дупница |

 

75-12-13-Ivailo Konstantinov 1333

Ивайло Константинов отново ще е председател на Общинския съвет в Дупница след единодушно решение на ръководството на ГЕРБ, Дупница и новите съветници на партията.

За Константинов се обявиха в процеса на преговорите съветниците от Реформаторски блок Славчо Павлов и Николай Табаков, тримата общински съветници от БДЦ, начело с председателя Емил Христов, Йонко Гергов – представител на зелените. Все още не е ясно как ще гласуват Костадин Костадинов и съветниците му от ОДБ, но и без тях гласовете за Константинов са достатъчни.

Очаква се той да бъде подкрепен и от лекарите в Общинския съвет – независимите съветници Кирил Кирилов и Крум Бонев, които влязоха от листата на ЕНП. В ОбС е и екскметът Пламен Соколов, придружаван от секретарката на строителния предприемач Цветан Цветанов – Вили.

Голямата въпросителна на тържествената сесия в Дупница, насрочена за днес от 11 часа, е дали Пламен Соколов ще се откаже от съветническото кресло. Според политически наблюдатели той ще си направи отвод. Вергил Кацов, който бе избран за общински съветник от листата на Коалиция “Народен съюз” се отказва от мястото си в дупнишкия Общински съвет. „Той разбра, че изпада в тотална политическа изолация, разбра, че кранчето на общината към семейните му фирми е спряно завинаги от настоящия кмет Методи Чимев, който прекрати всичките му договори.”- звъняха в редакцията десетки дупничани. На негово място влиза синът на Борис Андреев, собственик на обувен цех- Спас Андреев.

Очаква се БСП да лансира за председателския пост лидера си Станислав Павлов, който заемаше поста преди изборите по силата на ротационния принцип, въведен след напускането на Константинов в предходния мандат.

Снимката: Ивайло Константинов

Spread the love