Благоевградчани удариха 100 подписа за 2 часа в подкрепа на Слави Трифонов да стопи депутатите наполовина, Катя Стойнева: Писна ми от алчни политици

Filed under: Благоевград |

247-02-01 referendum1

Над 100 души само за 2 часа положиха подписите си в подкрепа на инициативата на Слави Трифонов за провеждане на референдум за промяна на политическата система в България. В Благоевград  подписката бе организирана от Здравко Петров, координатор на Гражданско движение ДНЕС. „Отдавна следим изявите на Слави Трифонов, видяхме, че в негово лице имаме един съмишленик и искаме да помогнем, за да променим статуквото”, категоричен бе   Здравко Петров.

247-02-01  referendum2

„За да се одобри референдумът, трябва да се съберат 400 хиляда гласа от цялата страна, но ние се стремим да постигнем около 1 милион, тъй като някои хора се разписват по няколко пъти, за да не стават недоразумения”, допълни още Петров. Интерес към инициативата на Трифонов проявиха много благоевградчани още при отварянето на пункта за събиране на подписи. ”Подкрепям напълно подписката. Харесвам Слави Трифонов и напълно го подкрепям. Омръзна ми от тези политици, които мислят само за джоба си”, коментира благоевградчанката Катя Стойнева. Въпросите, които Слави Трифонов е заложил, са следните: 1. Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?
2. Подкрепяте ли броят на народните представители да бъде намален на 120?
3. Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?
4. Подкрепяте ли да може да се гласува и дистанционно по електронен път при произвеждане на изборите и референдумите?
5. Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде 1 лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?
6. Подкрепяте ли директорите на областните дирекции на МВР и началниците на районните управления в областните дирекции да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

Снимките:

1  Здравко Петров организира подписката в Благоевград.

2  Катя Стойнева

Spread the love