Назначиха инж. Евелина Нешева и бившия банков чиновник Славчо Коларски за зам.-кметове на Сапарева баня, Любка Маргина поема счетоводството

Filed under: Дупница,Сапарева баня |

Кметът Калин Гелев: Прекратявам договора на финансистката Калинка Андреева, получава 6 брутни заплати

249-01-03  10

С двама заместник-кметове ще работи новият кмет на община Сапарева баня Калин Гелев.

249-01-03    DSC02502

Досегашният директор на дирекция „Архитектура и градоустройство и контрол в строителството” Евелина Нешева и бившият чиновник в местния клон на банка и кандидат за кмет от БСП Славчо Коларски са назначени за заместник-кметове в община Сапарева баня.

224-KALIN Gelev_MIR

Строителният инженер Нешева ще отговаря за обществени поръчки и европроекти, а в ресорите на Коларски ще са образованието, туризмът, социалните дейности и интеграцията. Като гл. счетоводител в общинската администрация ще работи Любка Маргина.

249-01-03  P1370328

„Любка Маргина ще заеме мястото на досегашния финансист Калинка Андреева. Тя получи уведомление, че договорът й ще бъде прекратен и като държавен служител съгласно закона ще получи обезщетение от 6 брутни работни заплати. В момента тече 7-дневният срок, в който трябва да реши дали ще напусне сама, след което ще стане ясно какво ще предприемем. В понеделник като временно изпълняващ длъжността управител на общинското лесничейство ще бъде назначен Александър Алащинов, за чийто пост ще бъде проведен конкурс. Като секретар на общината поста си в екипа на Гелев запазва Даниела Кьосева.

249-01-03 -P1340518

Стана ясно още, че е назначен нов юрист на община Сапарева баня. Това е Илияна Базиргянова – председателката на Общинската избирателна комисия на последните местни избори в курорта и бивш юрист в дупнишката търговска фирма „Добел”.

249-01-03    P1370331

На граждански договор към общината е нает юристът на местния парламент в Дупница Милен Попов.

Снимките:

1 Евелина Нешева

2 Любка Маргина

3 Калин Гелев

4 Славчо Коларски

5 Калинка Андреева

6 Илияна Базиргянова

 

Spread the love