Частен съдия-изпълнител извади на публична продан елитния ресторант на пернишките бизнесмени Жанет и Пламен Кръстеви за 1 096 036 лв.

Filed under: Актуално от днес,Перник |

 

 

249-04-01 Ресторант секвояЕдно най-изисканите пернишки заведения – ресторант „Секвоя“, бе обявено за публична продан от съдия-изпълнител. Имотът е апетитен, тъй като е в идеалния център на Перник, на улица „Брегалница“ 13, в съседство с Двореца на културата, точно до градския парк. Пазарната стойност на имота е определена на 1 096 036 лв., а първата поред публична продажба започва от 822 026.35 лв., което е 75 процента от пазарната оценка. Имотът, собственост на бизнесмените Жанет Кръстева и Пламен Кръстев, представлява масивна жилищна сграда, преустроена в търговски обект с обща площ  230 кв.м и разгъната застроена площ близо 290 кв.м.

Продажбата на лъскавото заведение беше предшествана от друга, също така атрактивна продажба, обявена от съдия-изпълнителя – тази на пернишките тролеи – собственост на общинското търговско дружество „Тролейбусен транспорт”. Те бяха сложени на тезгяха заради дългове. Става дума за 15 стари мотриси, 2 камиона, 2 микробуса и 2 леки автомобила „Мерцедес”. Публичната продажба при тях започна и трябва да звърши на 12 ноември. Ако се появят купувачи, с постъпленията от продажбата ще трябва да бъдат погасени част от борчовете на дружеството. Само на ЧЕЗ за периода 2012-2015 година „Тролейбусен транспорт” е натрупал неразплатени сметки за над 640 000 лв. Наддаването за различните возила започва на база 75 процента от пазарната им оценка. Дали ще се появи купувач, ще стане ясно след дни, но е знайно, че мотрисите, които вървят по пернишките линии, бяха купени като рециклирани, а не чисто нови, след това основни ремонти не им бяха правени и те станаха опасни за живота и здравето на пътниците, както бе огласено на не една и две сесии на ОбС. Сега новият кмет на общината и новите съветници ще трябва да извадят горещия картоф от огъня и да кажат има ли го реално, или не новото общинско предприятие „Градски транспорт”, за което бе гласуван бюджет от 454 265 лв. до края на година, има ли персонал то освен назначения управител и с какво все пак се занимават те, ако са били издадени заповеди за назначение.

 

 

Spread the love