Автошествие в Пловдив срещу поскъпването на винетките

Filed under: България |

 

252-12-04-Protest-1

„Не можем да очакваме хората да ръкопляскат, когато се вдига цената на дадена услуга, в случая на винетния стикер, но ако искаме по-добра пътна инфраструктура, не само за големите стратегически обекти, като АМ „Хемус“, но и по-добро състояние на мрежата втори и трети клас, то това няма как да стане с обема пари, с който работим.“ Това коментира вчера  вицепремиерът Томислав Дончев пред журналисти по повод заявените намерения за протести във връзка с увеличаването на цената на винетките от следващата година.

На 28 ноември се предвижда национален протест в София.

Кабинетът реши годишната винетка за леките автомобили през 2016 г. да струва 97 лв., сега тя е 67 лева. Седмичната винетка за леките коли ще струва 15 лв., при 10 лв. сега. Месечната винетка поскъпва от 25 на 30 лева.

Вчера в Пловдив автомобилно шествие премина по бул. „Димитър Талев” и бул. „Стамболийски” в квартал „Южен” и се върна обратно при сборния пункт в една от пловдивските бензиностанции. Полиция осигуряваше безпрепятственото преминаване на колоната.

Поскъпването на винетките не отговаря на качеството, което предлагат пътищата ни, единодушни са протестиращите пловдивчани. Трошим колите си по дупките, липсва маркировка, магистралите са неосветени, оплакват се те.

 

Снимка: Около 30 автомобила се включиха в протестно шествие в Пловдив.

 

 

Spread the love