Неуспели кандидати за кметове оглавиха важните постоянни комисии в минипарламента в Кюстендил: Емигрантът Ангел Ангелов от АБВ, банкерът Атанас Гергинов и електроинженерът Стоян Стоилов ще отговарят за финансите, стопанска дейност и устройството на територията

Filed under: Кюстендил,Регион |

 

Обществения ред дадоха в ръцете на бившия шеф на полицията Георги Джоглев

Digimax A50 / KENOX Q2

Валери Томов получава удостоверението си за избран от председателя на ОИК Васил Иванов.

37-годишният Анген Ангелов, неуспял кандидат за кмет от АБВ, оглави най-важната комисия по бюджет, местни данъци и такси на минипарламента в Кюстендил. Той е семеен, с три деца, а неговата съпруга е американката Кейси. Семейството си дошло от САЩ преди 7 години. Ангелов е син на Борислав Ангелов, директор на Керамичния завод в село Драговищица и представител на „Руен холдинг”. Заместник-председател на бюджетната комисия ще бъде бившият граничен полицай, преминал после в частния бизнес, Спиридон Лещански. Той има фирма за дограма и е представител на квотата на ГЕРБ в Коалиция „Кюстендил”. 35-годишният банкер Атанас Гергинов, също неуспял кандидат за кмет от червената  коалиция „За промяна“, пък ще е председател на комисията по стопански дейности. Гергинов е син на Любомир Гергинов, който в зората на демокрацията е бил кмет на Кюстендил. Любомир Гергинов е работил в Завода за кондензатори, а след това станал банкер. Той е в състава на „Руен холдинг”. Негов заместник ще бъде земеделецът Валери Йовев от Коалиция „Кюстендил”. Председател на комисията по Закона за устройство на територията е електроинженерът Стоян Стоилов, управител на фирма за проучване, проектиране и строителство, реконструкция и ремонт на електропроводни линии, също кандидат за кмет от БДЦ. Той не е семеен. По време на предизборната надпревара сестра му Ани Кръстева – парламентарен секретар на депутата Петър Петров, заяви, че мечтата й е в най-скоро време брат й да се задоми. Председател на комисията по образование и култура стана театралният шеф Чавдар Ненов от Коалиция „Кюстендил”. Негова заместничка ще бъде учителката по биология Василка Кръстева от Коалиция „За промяна”. Комисията по здравеопазване оглави акушер-гинекологът д-р Маргарита Исталиянова, сестра на Никифор Вангелов. Парадоксално нейна заместничка стана общинската председателка на БСП Катерина Янчева. Председател на комисията по международно сътрудничество е Димитър Велинов, син на бившия съветник от БСП в мандата на покойния кмет на Кюстендил Кирил Алексов – Евстати Велинов. Димитър Велинов е от гражданската листа на Партия „Зелените“. Председател на комисията по спорт е Иво Саев – лидер на младежката организация на ГЕРБ и син на директора на Областната дирекция по безопасност на храните Стоян Саев. Заместник-председател на комисията по спорт – треньорът по борба Валери Райчев. Председател на комисията по нормативна дейност ще бъде адвокат Михаела Крумова, член на националното ръководство на Жени ГЕРБ, със заместник Владислав Паунов от Коалиция „Кюстендил”.

Digimax A50 / KENOX Q2

Съветниците Христо Абаджиев, Невена Панчева и Василка Кръстева

Председател на комисията по обществен ред ще бъде бившият полицейски шеф  Георги Джоглев, който е от квотата на ГЕРБ в Коалиция „Кюстендил“. Негов заместник ще бъде най-възрастният съветник Кирил Илиев, който е от Коалиция „За промяна”. Извън постоянните комисии в Общинския съвет бе избрана и комисия за установяване на конфликт на интереси по Закона за предвотвратяване и разкриване на конфликт на интерес. Тя е съставена от петима души. Председател е Владислав Паунов, негов заместник стана Кирил Станчев от гражданската листа на „Зелените“, Георги Джоглев, Михаела Крумова и червената Мая Шишкова. Всички комисии бяха одобрени без дебати от страна на съветниците. С едноминутно мълчание в памет на жертвите от атентатите в Париж започна първото работно съвещание на минипарламента в Кюстендил. Акушер-гинекологът д-р Валери Томов от Коалиция „Кюстендил“ получи удостоверението си от Общинската избирателна комисия и положи клетва. Той пропусна тържествената сесия в началото на месеца, тъй като трябваше да извърши неотложна операция на родилка.

Digimax A50 / KENOX Q2

Едноминутно мълчание

 

 
Spread the love