40-год. Никола Манчев, стрелял по Лиляна и Елеонора от Катунци, остава в ареста

Filed under: Сандански |

 

255-04-04 nikola manhev1

40-годишният Никола Манчев от София, който стреля по две момичета в кола в санданското село Катунци, остава в ареста. Срещу него бе повдигнато обвинение за опит за отнемане на превозното средство със сила или заплашване, а наказанието е лишаване от свобода от 3 до 12 г., конфискация на половината имущество и лишаване от право да шофира. След престой в ареста от 14 месеца Манчев поиска да му бъде променена мярката за неоклонение в по-лека, но районният съд в Сандански, а след това и окръжният в Благоевград отказаха. Магистратите го оставиха в ареста с мотив, че има опасност да се укрие. Това се предполага от първоначалното му задържане, случило се след продължително издирване от страна на органите на МВР.

„Наличието на специални умения, които да позволяват на подсъдимия да оцелява сред дивата природа, както и липсата на семейна обвързаност, доколкото данните са в насока, че не живее с децата си, са реална предпоставка за укриване“, мотивира се съдът.

Както „Вяра” писа, на 19 септември м.г. той спрял автомобил край селото, в който пътували 20-годишните Лиляна Савова и приятелката й Елеонора Таушанова. Извадил пистолет и поискал да им вземе колата. Те отказали и тогава той стрелял, като по чудо куршумът само одраскал шията на шофьорката Лиляна. След това стрелецът изчезна. За издирването му бяха вдигнати десетки полицаи, граничари и дори хеликоптер. Заловиха го на следващия ден. Арестуваният е син на бившия ни посланик в Кувейт Ангел Манчев. Бил е в село Катунци на гости на свой приятел от казармата.

Снимката: Манчев престоя в ареста 14 месеца

Spread the love