Австрийска легенда ще възражда кариерата на Влади Зографски

Filed under: Спорт |

 

 259-14-07-Vladimir Zografski

Големият австрийски специалист Александър Пойнтнер е назначен за консултант на национала по ски скок Владимир Зографски. Новината разкри президентът на родната ски федерация Цеко Минев.

„Бившият национален треньор на Австрия Александър Пойнтнер е нает за консултант за подготовката на Влади Зографски. Надяваме се с неговото привличане нещата да потръгнат и Влади да има един добър и успешен сезон“, лаконичен бе Минев.

44-годишният Пойнтнер е най-успешният наставник в историята на австрийския национален тим по ски скок. Спецът води селекцията в продължение на 10 години – от 2004 до 2014 година. Под негово ръководство звезди като Томас Моргенщерн, Грегор Шлийренцауер, Волфганг Лойцъл, Андреас Кофлер и Мартин Кох печелят 32 медала от големи състезания, включително три олимпийски титли и общо 17 златни отличия, четири световни купи с 99 индивидуални победи и шест победи в турнира „Четирите шанци“. През 2009 г. Пойнтнер е избран за най-добър треньор в Австрия.

От своя страна през последния сезон Влади Зографски не се представи на ниво, като взе само няколко точки в стартовете за Световната купа. На старта на новия сезон пък – преди броени дни в Клингентал (Германия), самоковската надежда бе дисквалифициран заради нередност със състезателния си екип.

 

На снимката: Владимир Зографски

Spread the love