На областно събрание на партията: Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов доволен: Имаме 6-има общински кметове в Пиринско, сега ни предстои много работа

Filed under: Благоевград |

 

Областният координотор Даниела Савеклиева: ГЕРБ в Благоевградска област е след отличниците на партията в страната, над 74 хил. души ни гласуваха доверие

03-01  cvetanov1

В Благоевградска област ГЕРБ постигна много добри резултати, като разшири влиянието си и вече има шестима общински кметове, двама от тях са в две големи общини. Сега пред тях, както и пред кметовете на села и общинските съветници, предстои много работа, много срещи с хората. Това заяви председателят на пaрламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на областно събрание на структурата на ГЕРБ, проведено вчера вечерта в Благоевград. На работната среща присъстваха областният координатор и народен представител Даниела Савеклиева, общинските ръководители, организационните секретари, общинските кметове на ГЕРБ и народните представители от област Благоевград. На събранието беше направен анализ на изборните резултати от проведените местни избори.

„Важни победи постигнахме в Благоевград, Разлог и Банско, като затвърдихме позициите си и нашите успешни кметове от предишния мандат спечелиха още на първи тур“, каза Цветан Цветанов. Той подчерта, че партийните структури в общините със смесено население, като Белица, Сатовча и Гърмен, са се представили успешно, въпреки че не са постигнали победи в надпреварата за кмет. „В тези общини постигаме по-високи резултати, увеличаваме броя на съветниците, имаме собствена идентичност и сме единствените сериозни опоненти на ДПС”, заяви Цветанов.

03-01 cvetanov2

Според зам.-председателя на ГЕРБ е важно, че в национален план партията е постигнала пробиви в селата и са се увеличили кметовете на ГЕРБ в малките населени места.

Цветан Цветанов подчерта, че е важно да се продължи работата в общините Струмяни, Кресна, Хаджидимово. По думите му, в общините, в които ГЕРБ не е спечелила в кметската надпревара, трябва да се работи още по-усилено и да се правят срещи с хората по места. Като сериозен проблем в тези избори Цветанов посочи големия брой (близо 500 000) недействителни бюлетини в страната. Председателят на ПГ на ГЕРБ благодари на структурите са усилената работа и подчерта, че постигнатите резултати са заради добрата екипна работа.

Областният координатор Даниела Савеклиева отчете, че ГЕРБ в Благоевградска област е постигнала поредна изборна победа и се нарежда като резултат в челните позиции сред всички 28 области в страната. „За кандидатите на ГЕРБ за кметове и общински съветници са гласували 74 073 от гласоподавателите в Благоевградска област, което е 41% и отново сме първа политическа сила. ГЕРБ вече има шестима общински кметове – това са преизбраните кметове на Благоевград, Разлог и Банско и новите кметове на Петрич и Сандански, както и подкрепеният от ГЕРБ кмет на Симитли”, каза Савеклиева. Тя посочи, че партията има свои представители във всички 14 общински съвета в областта, като общият брой съветници от ГЕРБ за 76, а в 35 кметства са спечелили кандидатите, издигнати от ГЕРБ. Областният координатор на ГЕРБ благодари за подкрепата и на двамата евродепутати от Благоевградска област Мария Габриел и Андрей Новаков, които се включиха активно в предизборната кампания, както и на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който отново положи максимални усили и се срещна с жителите на десетки населени места от Благоевградска област.

 

 

СНИМКИ:

1- Цветан Цветанов направен анализ на изборните резултати

2- В срещата се включиха общинските ръководители, организационните секретари и общинските кметове от ГЕРБ

Spread the love