Акция по спасяването на тасманийски дяволи! Рак мори вида, докато се хапят и бият, раковите клетки в устната им кухина се пукат и предават заболяването

Filed under: Забавно |

 

Снимка 1

забавно сн 1

Тасманийският дявол е известен най-вече като анимационен герой на „Уорнър Брадърс“. В дивата природа на Австралия обаче това е едно малко и симпатично животно –  месоядно и двуутробно. В момента видът има много сериозен проблем – застрашени са от изчезване заради рядко и силно заразно раково заболяване (DFTD), появило се в средата на 90-те години на миналия век.

Болестта се предава поради агресивния им нрав –  туморите са около устната кухина, а зъбките им са изключително остри. При сбиването им за храна и хапането ракови клетки от болното животинче се имплантират в здравото.

Управителят на „Девъл Арк” – най-голямата консервационна програма за развъждане на тасманийски дявол – Дийн Рийд, с две от 22 тасманийски дяволчета – най-голямата група от здрави животни от вида, ще напуснат Барингтон и ще поемат към остров Тасмания.

Снимка 2

Оперативният ръководител на спасителната програма Майк Дринкуотър пръска с дезинфектант лапите на тасманийския дявол на име Ирене.

 

Снимка 3

забавно сн 3

Оперативният ръководител на програмата Майк Дринкуотър проверява Ирене, една от 22 тасманийски дяволи, които поемат към свободата на остров Тасмания.

Снимка 4

Един от здравите тасманийски дяволи на рамото на ръководителя на програмата Devil Ark Дийн Рийд.

Снимка 5

забавно сн 5

Десетина тасманийски дяволи вече са сложени в специални клетки, а специалистите от програмата ги товарят в камион и ги подготвят за транспортирането им към родината.

 

 

Spread the love