Наджи Шенсой: „Пирин” не е аутсайдер, нашата цел засега остава деветото място

Filed under: Спорт |

263-15-01-621412
Наставникът на „Пирин“ (Благоевград) Наджи Шенсой изрази много сериозни претенции за начина, по който е правена селекцията в „Пирин“ преди него.

„Не може да имаме толкова нехомогенен състав. Оказа се, че имаме петима десни защитници и нито един, който да играе с ляв крак. Същото е и положението в нападение, където разполагаме само с Мартин Тошев“, каза Шенсой на пресконференция днес.

Той допълни, че мачът с „Литекс“ ще бъде по-специален за него.

„Очаква ни труден мач. На практика това ще бъде моят дебют отново начело на „Пирин“. Не мога да разбера някои чисто бюрократични неща. Срещу „Ботев“ първото полувреме не ми позволиха да водя отбора, а второто ми разрешиха. Но нищо, така трупам международен опит, който и така не ми е малко“, ироничен бе Наджи Шенсой.

„Продължавам да твърдя, както заявих и при пристигането си в Благоевград преди два месеца, че „Пирин” не е аутсайдер, а сега и отборът доказва, че мястото ни е в „А“ група. Преди два месеца разликата от предпоследния в класирането бе осем точки, сега три точки делят „Пирин” от деветия „Монтана”. Нашата цел засега остава деветото място“, каза наставникът на тима. Той счита, че шансовете за оставане в групата на „Пирин” и „Монтана” вече са 50 на 50, като се надява, че деветият и десетият в класирането в „А“ група могат да разменят местата си още в този кръг, но затова „Пирин” трябва да победи „Локомотив” (Пловдив), а „Монтана” да загуби от „Славия”.
Косовският специалист призна, че според него „Литекс“ е един от най-добрите отбори в страната, утвърдено име в българския футбол, но и те имат своите слаби места.

На пресконференцията още веднъж пролича колко много Шенсой съжалява за това, че отборът му не можа да вземе точки при гостуването на „Ботев“, въпреки че „орлетата“ играха много силно в този мач.

Както вече стана ясно, „Пирин“ (Благоевград) ще има сериозни кадрови проблеми в срещата с ловчанлии, свързани с наказанията на двамата вътрешни полузащитници Тони Костадинов и Венцислав Бенгюзов. Срещата ще пропуснат и контузените Юлиан Попев и Димитър Благов, а също така и трайно контузеният Тони Тасев.

От ръководството на отбора съобщиха, че от сряда билетите за мача с „Литекс“ вече са в продажба на стадион „Христо Ботев“, а в четвъртък през целия ден ще работи и касата на централния вход на стадиона.

 

Spread the love