Община Дупница готви 6 проекта с Македония и Сърбия за 3,3 млн. евро, изгражда подпорни стени на р. Бистрица и кът за отдих на Дренски рид

Filed under: Актуално от днес,Дупница |

С част от средствата ще бъде направен ремонт на стадион „Бончук“

264-07-01 copy

6 проекта по Програмата за трансгранично сътрудничество подготвя община Дупница, съобщи кметът Методи Чимев на пресконференция. Общата стойност на проектите е около 3,3 млн. евро. Партньор по три от тях е Сърбия, а по останалите – Македония, допълни зам.-кметът по европроектите Красимир Георгиев.

Съвместно със сръбската община Гаджин хан се разработват проекти за изграждане на подпорни стени на река Бистрица, туристическа инфраструктура до местността Дренски рид и реконструкция на стадион „Бончук“. От общинската управа на Дупница предвиждат доизграждане на подпорната стена на р. Бистрица, която да минава покрай спортната зала и да стига до мястото на разрушения хлебозавод.

По втория проект са заложени рехабилитация на улицата, водеща към местността Дренски рид, и място за отдих в района.

Идеята на третия проект е да се подмени тревната настилка на стадион „Бончук“, да се ремонтира административната сграда и да бъде изградено помощно игрище.

В партньорство с македонската община Крива паланка са проектите за изграждане на път между селата Бистрица и Самораново, подпорна стена на левия бряг на река Бистрица срещу сградата на ВиК, и ремонт в Общинския драматичен театър „Невена Коканова“. За театъра са заложени закупуване на нова сцена, подмяна на седалките, ремонт на санитарните възли и доставка на техника.

Стана ясно още, че се готвят и проекти, с които за финансиране ще кандидатстват читалища в общината. Те ще бъдат внесени през януари.

Снимката: Красимир Георгиев и Методи Чимев

 

 

Spread the love