Реформаторите не са обсъждали оставки на министри

Filed under: България |

 

267-12-05-RB

Реформаторският блок не е обсъждал оставки на министри. Това стана ясно след заседание на политическото ръководство на Реформаторския блок, което продължи повече от два часа.

Преди дни различни партии поискаха оставките на министрите на отбраната, образованието и правосъдието – Николай Ненчев, Тодор Танев и Христо Иванов.

След заседанието на блока пред медиите се спряха за кратко зам.-председателят на ДСБ и министър на здравеопазването Петър Москов, както и Даниел Вълчев – в качеството си на представител на Движение „България на гражданите” в Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.

„По никакъв начин, въобще не е ставало въпрос нито за министри, нито за правителство. Обсъждахме възможността мнозинството и хората, положили подписите си под проекта за промяна на Конституцията, да го препотвърдят”, заяви Петър Москов. Той добави, че от Реформаторския блок искрено се надяват на това.

От своя страна Даниел Вълчев поясни, че на заседанието на политическото ръководство на Реформаторския блок са били обсъждани коалиционни въпроси. Той също повтори, че дейността на министрите от блока не е била обсъждана. „Утре ще се гледа Конституцията, министри ще гледаме…”, вметна лаконично Вълчев. Нека да сме оптимисти, че промените в Конституцията ще бъдат приети, добави той.

Заседанието на политическото ръководство на Реформаторския блок се проведе в отсъствието на Меглена Кунева и Радан Кънев.

Очаква се днес Народното събрание да гласува на второ четене промените в Конституцията.

 

Снимка:

Петър Москов и Радан Кънев

 

Spread the love