Приближеният на бившия зам.-кмет Христо Георгиев – Гено Морския, остана извън борда на община Петрич

Filed under: Петрич |

Евгени Йорданов 4 г. бе колега на арестувания с подкуп Д. Минчев от строителния отдел, образователният шеф Златински напусна сам

268-01-09 христо-георгиев

Дългогодишният експерт от отдел „Незаконно строителство” в община Петрич Евгени Йорданов, познат сред местните с прякора Гено Морския, бе освободен вчера от работа от кмета Димитър Бръчков. Той е един от най-приближените хора на съветника от листата на „Народен съюз” – бившия зам.-кмет в екипа „Илиев” – Христо Георгиев. Племенникът на Гено Морския – Костадин Андонов, пък бе на 23-то място в листата за общински съветници на коалиция „Народен съюз”, която оглавяваше Христо Георгиев. Съкратеното название на коалицията е НС. По време на предизборната кампания петричани разшифроваха тази абревиатура като „Незаконно строителство”.

268-01-09 Йордан Златински

Евгени Йорданов е колега на арестувания с подкуп преди две седмици строителен техник Димитър Минчев. Припомняме, че известният с артистичния псевдоним Гено Морския се „разболя” внезапно на 17 ноември, точно в деня, когато арестуваха за подкуп неговия приятел и колега от отдела Димитър Минчев, който пък от своя страна заяви пред съда, че е болен от диабет и арестът не му понася.

242-01-08   Димитър Бръчков

Така, случайно или не, Гено се оказал на същото място и в същия момент, когато полицаите арестували Минчев. „Вероятно Морския се е разболял от получения стрес”, коментираха тогава хората в Петрич. Те допълниха, че двамата са неразделни от момента, в който преди 4 години бившият кмет на общината ги назначил на работа в незаконното строителство в кметство Петрич. „Подчинени бяха на бившия главен архитект Борил Божиков и на бившия зам.-кмет по ТСУ Христо Георгиев. Ходеха на проверки за незаконно строителство. Но така и не смогнаха да разрешат над 1500 жалби на петричани до сектор ТСУ, които още стоят без отговор”, заяви Петър Василев от Петрич. Не стига всичко това, ами преди дни пък проверка установила, че срещу Гено Морския има образувано и полицейско дознание по повод хулиганска проява и бой. Началникът на дирекция „Образование“ в община Петрич Данчо Златински също напусна работното си място. Той бе освободен по взаимно съгласие. Така за месец кметът на Петрич Бръчков се освободи от старите кадри, гравитиращи плътно около бившата общинска управа – кмет и заместнци. По време на специална пресконференция вчера той представи новия си екип, с който ще управлява общината по време на мандата си.

 

Снимките

1 Христо Георгиев

2 Данчо Златински

3 Димитър Бръчков

 

Spread the love