Ексшефката на Инспекцията по труда в Благоевград Юлия Янчева и бившият кадър на ВиК Лиляна Айкова станаха зам.-шефки на ОбС-Симитли

Filed under: Благоевград |

 

269-02-02  aikova2Двама заместник-председатели бяха избрани с пълно мнозинство на заседание на Общинския съвет в Симитли. Това са бившата техническа ръководителка на водното дружество в Симитли Лиляна Айкова от групата на ГЕРБ и бившата шефка на Инспекцията по труда в Благоевград Юлия Янчева, която е от групата на коалиция „Бъдеще за община Симитли”.

269-02-02  ianheva3

На заседанието представителите на ГЕРБ и БДЦ в местния парламент се присъединиха към групата на местната коалиция с най-много представители в ОбС-Симитли – „Бъдеще за община Симитли”. Така коалицията на кмета Апостол Апостолов става с 15 представители мнозинство, а останалите двама членове на ОбС  остават без право на състав на група, защото по правилата на Общинския съвет една група може да бъде такава с минимум трима членове.

269-02-02 predsedateli

За председател на групата „Бъдеще за община Симитли” бе избрана Лилия Петрова. „Групата на кмета отново има представители на различни партии – това прави всички в нея по-единни и със сигурност работата между администрация и Общински съвет ще върви много по-добре”, коментира председателят на ОбС Владимир Христов.
Така Александър Костов, който вчера не присъства на заседанието, и Васил Герински от „Народен съюз” остават извън групата с право на глас, но без мнозинство.

Снмките:

1 Лиляна Айкова

2 Юлия Янчева

3  Местните парламентаристи избраха двама зам.-председатели.

 

Spread the love