„Рилецо“ излезе от посредствеността с гръмко 83:76 над „Черно море“ в дербито на кръга

Filed under: Спорт |

 Капитанът Бозов с 23 точки, Веселин Веселинов оформи дабъл-дабъл като резерва

 

270-15-01-Dan4o Bozov s topkata...

 

Баскетболният „Рилски спортист“, който в последния кръг падна изненадващо от „Берое“ в Стара Загора, надигна глава с гръмка победа 83:76 над „Черно море“ в дербито на 10-ия кръг на НБЛ. С 6-ия си успех от началото на сезона самоковци излязоха трети във временното класиране с актив от 16 точки. Те вече имат и предимство в преките двубои с тима от Варна.

Гостите, които са раздирани от сериозни финансови проблеми и за много от срещите си пътуват в деня на мача, дадоха сериозен отпор на съперника и през целия двубой се държаха на 5-6 точки разлика. Видно бе обаче, че нямат нужната решителност в ключови моменти от дербито, а и отсъствието на Станислав Славейков и Ангел Пейчинов допълнително усложни положението им. На „моряците“ им попречи и ниската успеваемост от тройката, където подопечните на Спас Натов успяха да реализират само 6 точни изстрела.

На обратния полюс бяха Йордан Бозов и компания, които диктуваха темпото с разнообразни атаки и впечатляваща отборна игра. Това най-ярко си пролича от статистиката след дуела, която отчете, че четирима от състезателите на „Рилецо“ са записали двуцифрен актив от точки срещу имената си – капитанът Бозов (23), Франк Търнър (13), Златин Георгиев-Голди (13) и резервата Веселин Веселинов (12). Последният дори избухна с дабъл-дабъл, добавяйки впечатляващите 11 борби на сметката си.

„Много труден мач. Искаше ми се да ни бъде по-леко, но знаех, че няма да бъде така. „Черно море“ е добър и мотивиран отбор. Играят без никакво напрежение по няколко причини, които не трябва аз да коментирам. При нас обаче имаше напрежение, защото ни бе нужна задължителна победа. Това за съжаление се отрази на играта ни в нападение до момента, в който Веско Веселинов и Данчо Бозов поеха нещата в свои ръце и бяха с основна заслуга за успеха. Надявам се след тази победа да ни дойде самочувствието и нещата ще започнат да се случват така, както ги искаме“, откровен бе след мача старшията на „Рилски спортист“ Росен Барчовски.

Снимката: Ивайло Андреев

На снимката: Данчо Бозов (с топката) бе неудържим в мача, което призна и наставникът му Росен Барчовски.

 

 

Spread the love