Танцьорите на Воин Войнов от ФТА „Актавис” влизат в битката за живота на бебето Валери с коледен концерт на 18 декември в Дупница

Filed under: Дупница,Общество |

 

 

271-05-03-С грандиозен коледен концерт на ФТА „Актавис” с главен художествен ръководител Войн Воинов в Дупница ще бъдат събрани средства за лечението на бебето Валери, което трябва да замине по спешност в Италия. Концертът ще се съсои на 18 декември от 18 часа в слота на дупнишкия тетър „Невена Коканова”. Билетите ще се продават на касата на театъра, като събраните средства ще бъдат дарени на семейството на малкия Валери. Освен участие на танцьорите от ФТА „Актавис” на сцената ще се изявят и гост състави от София и други градове – ДЮФА „Дани”, ДЮФА „Изворче” – София. Очаква се залата да бъде изпълнена до краен предел. Съдбата на бебето Валери трогна хиляди българи.

271-05-03 -Мария-с-бебето

„Валери се роди след нормална бременност, с усложнения – без пулс и сърдечна дейност. С огромно желание за живот, той е спасен, но три месеца по-късно, след изследвания му поставиха тежката диагноза спинална мускулна атрофия, тип 1 (СМА). За съжаление, всички професори, които посетихме в България ни казаха, че няма лечение и трябва да се примирим със съдбата, като обясняваха, че детето няма да има шанс да живее. Оказа, се че има специализирана болница в Милано, Италия, която провежда обучения на родители, които имат деца с поставена диагноза СМА”, сподели майката на Валери – Мария. Сред организаторите на концерта е и община Дупница.

 

 

 

Spread the love

2 коментара за: Танцьорите на Воин Войнов от ФТА „Актавис” влизат в битката за живота на бебето Валери с коледен концерт на 18 декември в Дупница

  1. Както винаги Войн Войнов и ансанбъла му, са в центъра на всяко нещо, което е важно и добро. Освен, че децата събраха лични средства, се организира и концерт.

    Асен
    2015/декември/15 at 12:42 PM

  2. РЕСПЕКТ към тези деца и ръководителя им !!

    Асен
    2015/декември/15 at 12:27 PM