Навръх рождения ден на лидера на ГЕРБ Ивайло Константинов огромен кран спусна покрива на мола на Дупница, разцъфва през пролетта

Filed under: Дупница |

Дупничани: Константинов е от малкото бизнесмени, които не са забравили откъде са тръгнали и инвестират в родния си град, затова му вярваме

konstantinov copy

Транспортен хаос в центъра на Дупница предизвика вчера молът до спортната зала. Шумотевицата не беше предизвикана от промоции и черен петък, а заради поставянето на покрива на модерната сграда. Огромен кран бе дислоциран на главната улица, което наложи отцепването на движението. Строителни работници вчера поставиха покрива на архитектурното бижу, което се очаква да разцъфне напролет, когато ще бъде напълно готов външният вид на зданието. Строежът върви с пълна пара и по всичко изглежда, че въпреки глобалната финансова криза собственикът на транспортната фирма „Юнион-Ивкони” Ивайло Константинов ще подари на дупничани удобно и красиво място за шопинг и забавление.

„Става дума за метален покрив, който тежи много. 5 огромни колони ще държат челната фасада. Те са високи 14 м и са гарнирани със сложна дървовидна геометрия. Става дума за уникално техническо изпълнение”, разкриха строителни работници, ангажирани със строежа. Работниците са от дупнишка строителна фирма.

273-01-01 МОЛ29_dup

„Радваме се, че тук се работи. Константинов е пример за успешен българин, който не само че не напуска България, но и мисли за родния си град. Това е поредната инвестиция на бизнесмена в Дупница. Надяваме се, когато завърши мола, той да се превърне в притегателно място за бизнесмените, да се отворят заведения, магазини и съответно нови работни места. Така няма да се налага на младите да пътуват до съседните градове, за да се забавляват и да пазаруват. Дано в нашия мол да има и кино”, коментираха десетки дупничани, които се радват, че транспортният бос Константинов, който е и лидер на ГЕРБ, инвестира в родния си град. „Затова трябва да бъдем способни да вярваме и да се доверяваме на такива хора като него, защото има много бизнесмени, постигнали успех, които забравят за родните си места.”

Случайно или не покривът на мола беше спуснат над сградата навръх рождения ден на Константинов. Лидерът на ГЕРБ е роден на 17 декември в Дупница.

Завършването на мола ще придаде напълно нов и модерен вид на центъра на Дупница. Дупничани вече се радват и гледат волейбол на световно ниво в чисто новата спортна зала. Сега е наред ремонтът на Младежкия дом, за да се завърши картината.

„Трудно е да се говори за точни срокове, тъй като строителството на толкова отговорен обект е пряко свързано с атмосферните условия. Работим всеки час, когато условията го позволяват, защото сме се захванали с отговорна работа”, добавиха работниците.

Снимките:

1 Ивайло Константинов

2  Визия на Мол-а.

 

Spread the love