Първо във „ВЯРА“, 3 часа след трагедията: Главният свидетел Антонио Якимов за двойната смърт в Дупница: Миланов, ми сподели, че осъденият за рекет Владимир Ангелов –Стъклото още му се води съдружник , разбрали се да се разделят кротко, после добави- „Тези гадове не прощават!”

Това е убийство, а не нещастен случай,  няма газ в офиса на местопроизшествието, всичко е на ток , вероятно са отровени, категорични са опечалените
20- годишният син на убития бизнесмен Пламен Миланов –Димитър откри баща си мъртъв до трупа на секретарката Теодора Димитрова

 

Диспечери: Миланов и Теди не са любовници, а бизнес партньори от 15 години, имат хубави семейства

 

Автор : Лидия Павлова

135-10-11-01-PLamen-Milanov

Пламен Миланов

20 годишният син на ключовият свидетел по делото „Галеви”, Пламен Миланов- Димитър  откри мъртвото тяло на баща си до тялото на секретарката на семейната им фирма Теодора  на 30.01 2015 г в 20.00 часа. Няма следи от насилие, няма кръв, двамата са били облечени и паднали зад бюрата си. В  същият ден съпругът на Теодора подал сигнал в полицията, че Теодора не се е прибрала след работа, семейството на Пламен Миланов също предприели издирване. Но  Димитър успял да открие джипа на баща си в центъра на Дупница в глуха улица до бившия Битов комбинат, къде се помещават офисите на фирмите им, а не полицията. Миланови имат и два апартамента на същият етаж, които са дадени под наем. Димитър се качил   до пития етаж, но офисът на баща му бил заключен.  После отишъл до село Палатово, където живее втората съпруга на Пламен Миланов – Нора и взел резервния ключ от офиса. Когато вратата се отворила, Димитър загубил съзнание и припаднал. Той е в шок и  на силни медикаменти.

Цяла Дупница е скована от призрачен ужас  на прага на новата година. Стотици читатели на вестник „Вяра”, пожелали анонимност, звъняха на редакционните телефони със смразяващото предчувствие, че това е дългата ръка на Братя Галеви или изтрещели от глад и мизерия техни гардове от Дупница, но доказателства в тази посока за сега няма . „Защо сме така проклети, защо нищо добро не се случва, как ще живеем в този ужас, това е ад“, плакаха хората. Според източници от полицията, вратата на офиса била заключена отвътре. Но твърде възможно е това да е подвеждаща улика. „Теодора и Пламен Миланов не са любовници, а бизнес двойка от 15 години. „ – категорични са диспечери и близки до двете семейства. Пак според източници на полицията двамата са се задушил от изтичане на газ, но офисът не се отоплява от газ, има даже резервен бензинов генератор за ток, но проблеми с тока в сградата не е имало, разкриха диспечери. „Пламен Миланов и негова служителка са починали от задушаване с газ. Те са намерени мъртви в офис на фирмата, който се намира на петия етаж в бившата сграда на БТК- бивш Битов комбинат.”- категорични са от полицията.ПРЕДПОЛАГА СЕ, ЧЕ СМЪРТОНОСНОТО ВЕЩЕСТВО Е ВНЕСЕНО ОТ ВЪН И Е ПУСНАТО ПРЕЗ КЛЮЧАЛКАТА. НА МЯСТО ИМАШЕ ПОЖАРНИКАРСКА КОЛА С ПЕТИМА ПОЖАРНИКАРИ. Причината за смъртта все още не е ясна, но версиите са ЧЕТИРИ. Една от тях е убийство, но е възможно да става въпрос за нещастен случай и абсурдната- любовна интрига. ЧЕТВЪРТАТА- НАЛАГАНЕ НА НЕПОСИЛНО ВИСОКИ ТАКСИ ЗА ТАКСИМЕТРОВИ ШОФЬОР. По- вероятно е двамата да са били отровени, предполагат близките им. Патоанатоми от Кюстендил са пристигнали, за да вземат труповете за аутопсия в морга на областния град, но от Главна прокуратура са забранили и са  разпоредили телата да бъдат изпратени за аутопсия в столицата.
Пламен Миланов има четири деца от два брака, а в миналия петък стана дядо, първата му дъщеря Саня го дари с внук, когото кръстиха Алекс. Второто му дете –Димитър е студент в Американския университет в Благоевград. Теодора остави син в седми клас.

Веднага се свързахме с най-близките от обкръжението на Пламен Миланов, за съжаление съпругата му Нора също е в тежко състояние и не можеше да говори, лекари се грижат за близките му. Родителите му са съкрушени.182-01-03Антонио Якимов

Антонио Якимов

Успяхме да открием един от най-добрите му приятели, ключовият свидетел срещу Братя Галеви, Антонио Якимов. „Като Гръмнат съм! Цял ден на 29-ти с Пламен бяхме заедно, не мога да повярвам, че е мъртъв, беше весел, предложи ми работа и ремонт на къщата” – каза той и добави: „Цял ден с Пламен Миланов в сряда бяхме заедно, а в четвъртък около обед пак се чухме, не мога да повярвам , че е мъртъв, лошо ми стана… , задави се Якимов от вълнение,   научил  жестоката новината от вестник „Вяра”- „От нищо и от никого не ми се е оплаквал, нито усетих напрежение в него. Направо съм шокиран. Пламен за всичко ми съобщаваше, споделяхме си, почти непрекъснато се чувахме, той е работохолик човек. Но в последните две седмици бяхме много често заедно. Като гръмнат съм! В офисът му газ няма. Там съм ходил на изпит, има фирма за психотестове за шофьор.
Пламен беше в страхотно настроение в сряда и четвъртък, непрекъснато се майтапехме, като обикновено, той даже каза, че винаги го разсмивам с моите шмекерии, но той просто си беше весел. Беше страхотен ден в сряда. Шест часа си говорихме с Пламен по телефона в сряда, той беше тръгнал за Благоевград за резервни части на таксиметровите коли, но аз го върнах, каза му, че ще отида да проверя дали са докарани и тогава ще се разберем да пием кафе. Тук, в Благоевград,  е сервиза за „Дачия” и „Рено”, а неговите таксиметрови коли 80% са на тази марка.  Частите не бяха пристигнали, но междувременно той се свърза по телефона и се разбра с дистрибуторите да ги получи на 01.01.2016.   Предложи ми от 01.1.2016 г. да се видим на кафе и да се върна в Дупница, за да започна работа в неговата таксиметрова фирма. Каза ми:” Прибери се, ще сме заедно, ще ми станеш шофьор, ще ти дам чисто нова кола- „Рено”. Даже ми обеща да измаже къщата ми в Дупница, която оставих, след конфликта ми с Братя Галеви. Други строителни предприемачи ми искаха по 30 лв на кв.м., а той 3. 00лв. Държеше винаги братски с мен . И се разбрахме да започнем ново начало…нямам думи. Преди една седмица ме покани на гости в Дупница. Подари ми СИМ карта от неговата верига. Той е работохолик. Само за работа говорим и за нови възможности. Бизнесът му се стабилизира, откри и собствена психолаболатория за тестове за шофьори с двама психолози, има секретарки и около 100 нови таксиметрови коли в Дупница.
Допускам хората на Братя Галеви да са устроили убийство, което да изглежда като нещастен случай. Преди две седмици пихме кафе в заведение срещу съда в Дупница, мисля „Корал” се казва, а преди една седмица ме покани на пица в заведение „Наполи”, и като седнахме в пицарията аз го попитах, среща ли се с човека на Братята, Владимир Анеглов- Стъклето, който му беше натрапен бизнес партньор. И той ми каза, че Владимир Ангелов още му се води съдружник и фирмата е на двамата. Разказа ми следното дословно: ” Срещнах го един ден и го поздравих, казах му, че трябва да се видим с адвокатите ни и да уточним , за да са изрядни документите и да го освободя от фирмата. Ангелов се съгласи, съвсем кротко и приветливо. Този човек е друг, кротък, смирен, вежли, няма нищо общо с онзи Стъклето преди затвора, нищо общо с образа, който сме свикнали да гледаме, Антонио. Друг човек е! Нов! След две седмици, обаче го срещнах пред черквата. Той ходеше по мен, обърнах се и го видях внезапно, съвсем близо до мен. Поздравих го автоматично, но той ми отвърна: „Че видиш ти здравей, че ме поздравяваш…, заради теб лежах в затвора.” – и отмина, не беше в настроение. Случва се.“- каза ми Пламен Миланов дословно и  после добави- „Тези гадове не прощават!” -така го подхвърли и смени темата. Всичко около тава събитие намирисва на добре планирано отмъщение с цел да си помислим, че е нещастен случай. Така и ще го изкарат, за да няма паника, че е отмъщение.Типично по Галевски- пипат с бели ръкавици. Господ Бог да ни закриля, каза Якимов.

135-03-01 братя галеви copy

Братя Галеви
Както „ВЯРА” първи информира на старта на делото на Софийския апелативен съд срещу Братя Галеви Пламен Миланов заяви: Заставиха ме да имам съдружник – Владимир Ангелов – Стъклето, аз никога не съм искал!
На 27 май 2011 г. Софийският апелативен съд даде ход на делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, обвинени в ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване. Подсъдими по делото са още Апостол Чакалов, Красимир Оков, Владимир Ангелов, Георги Градевски и Георги Блатски.
През ноември 2010 г. Окръжният съд в Кюстендил оправда двамата бизнесмени и другия от подсъдимите – Красимир Оков, по обвинения за организиране на престъпна група.228-01-03 Конъна

Георги Градевски

Магистратите признаха Георги Градевски за виновен и го осъдиха на пробация за срок от шест месеца. Георги Блатски бе осъден на една година лишаване от свобода за това, че е причинил средна телесна повреда на Стоян Терзийски. Съдът го призна за виновен и по обвинение, че е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, и средна телесна повреда отново на Стоян Терзийски.169-10-01 Стоян Терзииски и Димитър Миланов copy

/Стоян Терзийски и бащата на Пламен Миланов,  за чудовищното заиграване  на  Терзийски със съветниците на Братя Галеви прочетете тук /

Прокуратурата бе поискала по осем години лишаване от свобода за Пламен Галев и Ангел Христов.

Техният обвинител и граждански ищец Пламен Миланов разказа, че през 1998 г. е ръководил таксиметрова фирма, собственост на майка му. Той обясни, че в Дупница имало условно разпределение на стоянките за таксите и колите от всяка таксиметрова фирма имали право да спират само на определено място. Автомобилите от неговата фирма не можели да спират на автогарата, защото имало слухове, че други таксиметрови фирми плащали такса охрана на Братя Галеви.
Лично по настояване на съдебния състав, а не на прокуратурата, беше разпитан отново главният свидетел Пламен Миланов. Разпитът се наложи поради телеграфния и небрежен стил на разпит, който е проведен в Кюстендилския окръжен съд, и направени серия пропуски в съдебното разследване.
Съставът на Софийския апелативен съд, председателстван от Мая Цонева и членове Антоанета Дамова и Каракашева, обсипаха Пламен Миланов с въпроси. Той разказа подробно за начина, по който е бил пречупен, за да предостави 50 процента от печалбата на Пламен Галев и Ангел Христов. Първата сума Пламен Миланов заяви, че я е предоставил лично на Пламен Галев и Ангел Христов, като се качил в джипа им. Той разказа как драмата му започнала през 2003 и продължила до 2009 г. Обясни как неговите шофьори нямали право да спират на автогарата и как един от шофьорите му, бившият полицай Иво Иванов, бил пребит от хората на Пламен Галев, защото си позволил да вземе клиент. Последвал протест пред районното полицейско управление в града в защита на таксиджията. Свидетелят разказа, че малко след началото на протеста му се обадил Пламен Галев, който го заставил да оттегли колите си от районното управление.
„Охраната се плащаше на Пламен Галев. Моят шофьор беше бит от Апостол Чакалов, от известния с прякора Мелчето и от още един, който вече почина. Шофьорите организираха протест пред полицията, за да защитят Иво Иванов. Тогава ми се обади по телефона Пламен Галев, аз бях на самия протест, и ми каза: “Веднага се махай от там. Веднага махай всички шофьори, че ще пикаеш кръв”. В деня на боя бях пред полицията и след обаждането на Пл. Галев казах на шофьорите, че трябва веднага да се разотиват, защото се уплаших. После последва среща с Галев и Христов. Разговаряхме за инцидента, разбрахме се повече такива инциденти да няма”, разказва Миланов.
Миланов и Галев се познавали от училище. „Беше ме страх от Пламен Галев“, сподели пред съдебния състав Миланов и така обясни защо е казал на колегите си да се оттеглят от протеста в защита на пребития шофьор.
На следващия ден Галев поискал среща с него, на която настоятелно му предложил и неговата фирма да започне да плаща за охрана. Това означавало, че ако има проблеми с други таксиджии, които се опитват да спрат на стоянката им, щели да се разправят с Галеви.
Пламен Миланов започнал да плаща по 17 лв. на кола – общо около 1000 лв. месечно. Парите вземал един от другите настоящи подсъдими, Апостол Чакалов. Когато имало проблем с други таксиджий, той лично се разправял с тях.253-01-04 тоци

Апостол Чакалов
Няколко месеца по-късно Пламен Галев извикал при себе си Миланов и му казал, че няма нужда вече да плаща таксата, но го принудил да вземе за съдружник негов човек. Двамата трябвало да разделят поравно приходите от фирмата на Миланов. Въпреки че Миланов не искал съдружник, нямало как да откаже на Братя Галеви, тъй като се страхувал за живота и семейството си.
„Аз не знаех кой ще бъде. Срещата стана в село Ресилово, във фитнес залата на резиденцията им. По-късно разбрах, че мой съдружник ще бъде неговият съученик, дългогодишен приятел и бивш полицай Владимир Ангелов, известен с прякора Стъклето”.
В 90 процента от срещите, които съм имал с Пламен Галев, присъстваше и Ангел Христов. Той ми задаваше въпроси от рода колко коли имам и някои други, свързани с моя личен бизнес. Аз никога не съм искал да имам съдружник, никога не съм искал да имам охрана, която всъщност не е никаква охрана, и това съм го заявявал винаги, когато съм давал парите, всеки месец на пето и двадесето число за двете фирми, които имам – “Саня” и “Елит”.
Тази уговорка продължила близо 2 години до задържането на Владимир Ангелов. След ареста и на Пламен Галев, Миланов се свързал с Ангел Христов, за да поиска отмяна на някои от таксите, тъй като няколко месеца поред бил в затруднено финансово положение.
Братя Галеви договаряли срещи между собственици на други таксиметрови фирми, като успели да принудят някои от тях да присъединят автомобилите си към фирмата на Миланов и Владимир Ангелов.
Един ден Пламен пак ме покани в Ресилово и каза: “Знаеш ли, брато, ще те компенсирам. Да направим общ бетонов възел”. Аз изнесох цялата хамалогия около изграждането му, работници, строителни работи, документи, но парите по такси и регистрации ги превеждаше лице, приближено на Пламен Галев.
Господа съдии, аз не смеех да откажа, аз никога не съм искал съдружие. Беше ме страх от физическа разправа, от проблеми в семейството. Не смеех да кажа в много от случаите, че не съм съгласен. Рекетът продължи и след задържането на Пламен Галев. Понеже настана голяма криза, аз заявих на Владимир Ангелов, че не мога да плащам повече пари, защото фирмата няма никаква печалба. Владимир Ангелов ми каза, че това не може да го реши и трябва да се обърна към Ангел Христов.
Докато набера кураж да звънна на Ангел Христов, за да му кажа, че не мога да плащам повече, и двамата бяха арестувани с парите ми. Владимир Ангелов беше арестуван в мига, в който трябваше да му предоставя половината от уговорената сума под формата на месечна печалба.
В хода на съдебното следствие бяха разпитани още трима таксиметрови шофьори от Дупница, които разказаха, че по пиаците имало скандали и въпреки че са общински, били разпределени и не са имали право да спират на всяка пиаца. Те заявиха, че плащали за охрана по 17 лева, макар да не са имали нужда да ги пази някой, а това им е било наложено.
Един от новите свидетели заяви: Спомням си, че Пламен Миланов проведе събрание, на което обяви, че се налага да даваме такса охрана по 17 лева, че не е съгласен, но няма друг избор и парите ще се дават на Пламен Галев.
„Галевите са хора убийци – каза през почивката в кулоарите на Съдебната палата в столицата пред десетки журналисти основният свидетел, таксиметровият шофьор Антонио Якимов. – Аз не живея от 2005 г. в Дупница поради тази причина. За да живееш в града, трябва да даваш рекет за охрана. Лично плащах всеки месец по 50 лева на кола. Страхувам се за живота си, но ще кажа цялата истина пред Върховния касационен съд. Всеки, който се изправи срещу Галеви, изчезва. Някои хора напускат града като мене, други заминават в чужбина, трети са в абсолютна неизвестност, обявени за общодържавно издирване от много години, четвърти са убити и закопани и се водят дела срещу неизвестни извършители”, обясни Антонио Якимов.
За Якимов този ден започна твърде драматично. Когато той бе тръгнал за заседанието на съда, в участък на около 2 километра от Съдебната палата в София, на бул. “Сливница”, три коли се нанизаха в автомобила му. Спаси го метановата бутилка на колата му, където се вряза първо мерцедес S класа, следван от “Фолксваген Пасат” и трети автомобил. На колата му беше подгъната само бронята, а трите автомобила бяха напълно съсипани. Патрулни полицаи пристигнаха на втората минута след подадения от него сигнал.

Миланов единствен от всички пострадали поиска от съдебния състав НА ПОСЛЕДНА ИНСТАНЦИЯ  условна присъда за бандата. Последната му дума отекна като глас в пустиня. Той беше видимо уплашен за живота си и живота на децата си, защото осъзнаваше, че  ставаше въпрос за много пари и свободата на хора свикнали да живеят като крале. До седалката на джипа си беше сложил пистолет. „Ще ме убият, да знаете , ей! Няма прокуратура, няма съд, няма полиция, няма кой да ме защити, това не е държава! Страшно съм разочарован от разследването, от факта, че не осигуриха защита на нито един от нас, които дръзнахме да кажем истината. Държавата е на мафията!“- бяха думите му преди да влезе в съдебна зала. Той целият трепереше.

Любопитна подробност е факта , че миналата година пак точно на 29 декември почина тъстът на Милано- Георги Павлов .
Инцидентът станал на метри от дома му в Дупница. Бил е пазач в мелницата на Дупница и таксиметров шофьор във фирмата на Миланов.
Пламен Миланов е супер богат, има над 100 таксита в Дупница, живее в истински палат в дупнишкото село Палатово, но съпругата му е от бедно семейство и отглежда четири деца. Миланов също е тръгнал от нулата. Той започва кариерата си като охранител в Бобовдолския затвор. После развива частен бизнес с таксиметрови коли, откри първото радио“Саня“, продаде го, сага има и застрахователна фирма, има четири къщи  около 7-8 апартамента. Предполага се , че Миланов има дял и в казино в центъра на Дупница пак в сградата на БТК. Павлов беше голям симпатяга, много хора го обичаха, защото беше добър и сърцат, готов на всеки да помогне, покоси го инфаркт, работеше и в мелницата и с таксито, коментираха дупничани. Това лято Милонов вдигнал и чисто нова къща на сина си Димитър в двора си в Палатово.
През 2011 година Пламен Миланов се кандидатира за кмет на Дупница, но не успя да събере гласове за да влезе дори като общински съветник. Политиците на Братя Галеви продължават да са предпочитани от дупничани и те са преобладаващо мнозинство в общинския съвет, а на ключови места в институциите в Кюстендилка област стоят техни протежета. Според двама непознати един за друг източници на вестник от чужбина, Братя Галеви живеят спокойно на Малдивите.

Още четете тук:

1.http://old.4vlast-bg.com/2013/11/17/%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8F-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D1%8F%D1%82-%D0%BA%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%BE-%D0%B8-%D1%82%D0%B8%D1%85%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BE%D1%81/

2. http://old.4vlast-bg.com/?s=%D0%92%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80+%D0%90%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%B2&x=0&y=0

3.http://old.4vlast-bg.com/2015/12/31/%D0%B8%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%BA%D1%81%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%8A%D1%81%D0%BE%D0%B1%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD/

4.http://old.4vlast-bg.com/2015/12/31/%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8F-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5/

5.http://old.4vlast-bg.com/2014/11/17/%D0%B1%D0%B8%D0%B2%D1%88%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B0%D1%82%D1%8F-%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8-%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BA%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE/

 

 

Spread the love

Коментар за: Първо във „ВЯРА“, 3 часа след трагедията: Главният свидетел Антонио Якимов за двойната смърт в Дупница: Миланов, ми сподели, че осъденият за рекет Владимир Ангелов –Стъклото още му се води съдружник , разбрали се да се разделят кротко, после добави- „Тези гадове не прощават!”

  1. Абе трябваше това влечуго Якимов да думнат

    Dddd
    2016/януари/06 at 10:20 AM