Бившият здравен министър д-р Стефан Константинов от Кюстендил посрещна Коледа по бермуди на брега на Индийския океан

Filed under: Кюстендил |

 

Гинекологът, който чукна 50 години във втория ден на Новата година, празнува и имен ден

02-01-05  1_Stefan_Konstantinov

Бившият министър на здравеопазването д-р Стефан Констанинов от Кюстендил посрещна празниците на хиляди километри от дома си на екзотичен воаяж в Африка и Индийския океан.

„Благодаря на всички, които ми честитят имения ден! Поздрави от Африка и Индийския океан! Весели празници и успешна 2016 г.“, това написа д-р Стефан Константинов на страницата си във фейсбук, тагвайки се от Crocworld Scottsburgh.

02-01-05  2_Stefan_Konstantinov

Кюстендиският специалист по акушерство и гинекология препочете да посрещне Коледа и своя имен ден далеч от дома, в топлата и романтична обстановка на град Дърбан, който се намира в източната част на ЮАР – на брега на Индийския океан, със своето семейство – съпругата Кристина и сина Константин. През 2010 г. в рейтинга на мозъчния тръст GaWC Дърбан е оценен като глобален град от клас „гама-“.

Семейството прекара 7-дневната празничната отпуска, посещавайки Доха, Претория и Дърбан, а само преди три дни, на 2 януари, д-р Константинов чукна половин век!

Акушер-гинекологът бе третият поред здравен министър в кабинета на Бойко Борисов. На 6 октомври 2010 г. е назначен за министър на здравеопазването на мястото на подалата оставка проф. Анна-Мария Борисова. На 13 март 2012 г. подава оставка от поста министър на здравеопазването, а по-късно бе заменен от Десислава Атанасова. В родния си Кюстендил той е изключително много уважаван и като специалист, и като човек, той изроди през 2007 г. евробебето Деница. В момента д-р Стефан Константинов работи в Института по акушерство и гинекология.

Съпругата му Кристина Стефанова също е здравен служител.

Преди 15 години приятели на д-р Константинов го поканили да работи в Тунис в тамошна държавна болница. Гурбетът му се оказал съдбовен, защото там срещнал русокосата си съпруга Кристина Стефанова – рентгенов лаборант. Там пламнала любовта им, там и сватбата вдигнали, там се родил синът им Константин.

 

Снимките:

 

1 – Д-р Стефан Константинов на брега на Индийския океан

2 – Ескминистърът заедно със своето семейство

 

Spread the love