Шефът на КАТ Йордан Зарев на работна среща с кмета Чимев: Фирма „Меридиан“ реагира светкавично, улиците са чисти от снега

Filed under: Дупница |

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

От фирмата за зимно поддържане „Меридиан“ и машини са реагирали мигновено при подадените сигнали и всички главни улици в Дупница са проходими и почистени. Това каза временно изпълняващият длъжността шеф на КАТ Йордан Зарев на провелата се в понеделник работна среща с кмета на общината Методи Чимев, представител на „Меридиан“ и зам.-кмета Крум Милев. Зарев отбеляза, че в почивните дни не е имало тежки ПТП-та. Кметовете на села и кметски наместници също са изразили задоволство от свършеното в изминалите две денонощия. „Като цяло фирмата се справи от този първи паднал сняг. Машините им работят и в момента, за да почистят улиците от кишата, за да не се образуват коловози. Има някои улици, които не могат да бъдат почистени заради паркирали автомобили на пътните платна, което пречи на машините да минат и обработят участъците. Разчитам, че както КАТ, така също и самите водачи на МПС-та ще вземат мерки, за да може обработката на улиците да продължи, още повече че тази вечер отново се очаква снеговалеж“, коментира Чимев.
Няма проблеми с улиците около училищата, детските градини и болниците в града, като известни затруднения има само по „Булаир“ и „Пазарна“ заради паркирали автомобили. Почистват се улиците в района на социалните жилища. По информация от Бърза помощ линейките им не са имали проблеми с придвижването.

Снимката: На срещата бе отбелязано, че фирмата за зимно поддържане на улиците в Дупница е реагирала мигновено при падането на първия сняг.

Spread the love