Шефът на следствието в Дупница Валентин Михайлов събра свитата на Братя Галеви, текат разпити за смъртта на Пламен Миланов, Владимир Ангелов: Да, разпитаха ме, няма да коментирам

Filed under: Дупница,Кюстендил |

 

48-01-01 STUKLETOШефът на следствието в Дупница Валентин Михайлов пое разследването на смъртта на таксиметровия бос Пламен Миланов и дясната му ръка Теодора Димитрова. По случая е разпитана цялата свита на Братя Галеви в Дупница, сред които бившият полицай Владимир Ангелов – Стъклето, бившият шеф на охраната на Галеви Васил Капланов – Каплата и много други.

221-01-kaplata

Пред вестник „Вяра” Владимир Ангелов заяви: „Да, разпитан бях, уведомиха ме за смъртта на Миланов. Не искам да коментирам”. Ангелов е съдружник в таксиметровата фирма на покойния Пламен Миланов. Преди 6 години Пламен Миланов обвини в рекет Стъклето и го вкара в затвора заедно с Братя Галеви, които обаче избягаха. Ангелов излежа присъдата си в затворническото общежитие от отрит тип в Самораново и вече от година е на свобода.

01-01-01 Пламен Миланов

Пред своя приятел Антонио Якимов Пламен Миланов съобщил, че Владимир Ангелов още му се води съдружник, но двамата се разбрали да се разделят без разправии.

01-01-01 Теодора

Любопитна подробност е, че от 10 години петият етаж на бившия битов комбинат в Дупница е собственост на Пламен Миланов и оттогава електрическото захранване е спряно. Пламен Миланов е използвал бензинов генератор.

185-10-01-Konana-1 copy

Със 100% сигурност е установено, че е имало пробив в меката връзка на генератора и смъртта на Миланов и Димитрова е причинена от задушаване.

02-01-02 MIHAILOV 767 copy

Асансьорът за петия етаж бил заключен, синът на Пламен Миланов се качил до там по стълбите и отключил.

Източници от полицията лансираха версията, че Миланов и Димитрова са били голи. Вратата на офиса е била заключена, връзка с ключове била намерена в дрехата на Пламен Миланов, ключ на вратата не е имало. Не ясно дали вратата е била заключена отвътре, или отвън. От полицията смятат, че става въпрос за нещастен случай.

273-02-01 Mariana-Sirakova

От вещи лица от Военномедицинска академия и болницата в „Лозенец” се чакат резултатите от назначените експертизи – съдебномедицинска и химическа, по смъртта на ключовия свидетел по делото „Галеви” Пламен Миланов и неговата служителка Теодора Димитрова, информира говорителят на Окръжна прокуратура – Кюстендил, Мариана Сиракова. „По делото са разпитани множество свидетели, от прокуратурата няма да изпадаме в детайли и да оповестяваме техните имена“, каза Сиракова, отказвайки да потвърди или да отрече дали Владимир Ангелов – Стъклето е сред разпитаните лица. „Цялата информация ще бъде стикована с Апелативна прокуратура, откъдето, когато има яснота, ще бъде публично огласяван“, добави Сиракова. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на 30 декември вечерта около 20.10 часа в сграда в Дупница неизвестен извършител умишлено е умъртвил Пламен Миланов и Теодора Димитрова. Става въпрос за престъпление по член 115 от Наказателния кодекс. Образуването на досъдебното производство е стандартна процедура, на по-късен етап на база на събраните доказателства ще се прецени дали да се преквалифицира. Делото е възложено за разследване от следовател от град Дупница, който е към Окръжен следствен отдел към Окръжна прокуратура – Кюстендил. Наблюдаващ прокурор е Бисер Любенов от Окръжна прокуратура – Кюстендил, който засега не разкрива подробности за етапа от разследването. Първоначалният срок на разследването е двумесечен.

Не са установени следи от насилие върху телата при първоначалния оглед. Според предварителна информация смъртта е причинена от задушаване от отоплителен уред, посочва Лана Мумджиева от пресцентъра на Апелативната прокуратура в столицата.

Снимките:

1 Владимир Ангелов-Стъклето

2 Васил Капланов-Каплата

3 Пламен Миланов

4 Теодора Димитрова

5 Георги Градевски-Конана

6 Валентин Михайлов

7 Марияна Сиракова

Spread the love