Дупничани: Ще има ли задържани за удара за 250 000 лв. в Банка ДСК, това е дело на вътрешни хора, чакаме оставки 

Filed under: Дупница |

 

284-01-08 -dinev

Ударът за 250 000 лв. в Банка ДСК-Дупница е дело на вътрешни хора. От години банкови инспектори въртят афери и източват милиони именно от клона на банката в Дупница.

Изтръгнатият банкомат далеч не е първата фрапантна кражба, с която се прочу банката в града.

19-01-ivailo vasilev i bojura kacarova copy

От години вече се точи делото срещу бившите служители на финансовата институция Виктор Кабакчиев и Илия Илиев. Според обвинителния акт на прокурора от Дупнишката районна прокуратура Ивайло Василев двамата са завлекли банката с над 100 000 лв. Прокурор Василев започна разследване на крупни банкови афери в Дупница по източени над 1,5 млн. лв. от инспектори, действали в комбина с дребни търговци от Дупница. Водят се паралелно няколко дела, в които са замесени имената на Кабакчиев и Илиев, бизнесмена Петър Чавдаров, столичната кримка Танер Хашинов. Банката в Дупница редовно претърпява финансови щети заради необезпечени кредити.

Нито едно разследване не е доведено докрай и няма осъдени.

„Ако имаше полиция в Дупница, щяха да задържат апашите за броени часове, защото банката отстои на 300 м от полицията, намира се под носа на кмета Чимев. Ако в сърцето на Дупница стават такива обири като от екшън филм, какво може да очакваме, че може да се случи по крайните квартали? Кога ще има задържани за наглия банков обир?”, питат още дупничани.

Припомняме, че навръх Коледа на 25 декември в 5 часа маскирани разбиха и отмъкнаха банкомата в Банка ДСК, като го разбиха и го отмъкнаха с волво. Те обаче още са в неизвестност, макар цялата акция да е заснета от охранителните камери.

„Това е дело на вътрешни хора и питаме: ще има ли оставки в банката?”, негодуват дупничани.

Снимките:

1 Борислав Динев

2 Ивайлов Василев

Spread the love

Коментар за: Дупничани: Ще има ли задържани за удара за 250 000 лв. в Банка ДСК, това е дело на вътрешни хора, чакаме оставки 

 1. За ваше инфо всеки един банкомат има защитно устройство и в случай на престъпно посегателство срещу банкомата, банкнотите находящи се в него стават негодни за използване.
  Така че тези дето са направи тая глупост-пари няма да видят.
  Отделно всеки един кредит в банкова институция се одобрява предварително или се одитира последващо от орган над тези двамата инспектори. Съвсем отдлен е въпроса, ако са съставяли документи с невярно съдържание.
  Това е само за инфо.

  Банкоматчик
  2016/януари/05 at 21:27 PM