Ловната дружинка на Първан Дангов закова 7 диви прасета в Коркина и Шатрово, пенсионерът Йордан Александров, енергетикът Румен Цекин, шофьорът Влади Замфиров… стрелци №1

Filed under: Бобов дол,Дупница |

 

03-01-02

7 диви прасета паднаха по Коледа по време на излет на ловната дружинка на бобовдолското село Коркина, ловуваща на две групи – в землища на Коркина и съседното село Шатрово. Късметът се усмихна на ловците на 24 декември. 4 от свинете са улучени на територията на Коркина, а останалите – в района на Шатрово. Точните стрелци от шатровската група са пенсионерът Йордан Александров, улучил две прасета, трактористът Красимир Александров и техникът Симеон Георгиев. При колегите им в Коркина слуката е на Венцислав Симеонов – пенсионер от мината, Румен Цекин – енергетик в ТЕЦ „Бобов дол”, и шофьора Владислав Замфиров.

03-01-02 7926_n

Този сезон в дружинката се радват на завидна слука. До момента са отстреляли 20 диви прасета и изпълнили нормата. Във връзка със засилената миграция на дивеча председателят – ветеринарният лекар и бивш дупнишки кмет Първан Дангов, поискал увеличение на нормата за отстрел за сметка на дружинки, неуспели да стигнат допустимия максимум. Шефът на РДГ-Кюстендил Здравчо Тодоров дал разрешението. „Сезонът се оказа много успешен за нас – нещо, което не очаквахме. Постиженията ни се дължат на проведените ловностопански мероприятия. Благодарни сме на ЛРД-Дупница, че навреме ни осигури зърно за подхранване – хвърлили сме около 6 тона царевица. Освен това имаме дивечови ниви, 3 места с листников фураж за сърни, 2 солища с около 150 кг сол”, отбеляза Дангов. Председателят не крие, че успехите са и плод на уменията на авджиите. Като най-точни посочи Благой Динков, Спас Цветански, Илиян Димитров, Румен Николов, Йордан Раев и Герасим Митрев. Лично Дангов също имал слука този сезон. На дубле (с два изстрела) на 12 октомври отстрелял две диви прасета. „Това е най-доброто ми постижение за сезона. Любопитна подробност е, че в този ден отстреляхме общо 6 диви свине”, допълни председателят. Дружинката на Коркина разполага с 8000 хектара ловна площ, в състава й са 93-ма души.

Снимките:

1 Групата на Първан Дангов с отстреляни в района на Коркина диви прасета.

2 Ловците са доволни от излетите си през сезона.

 

Spread the love