Служители на ДАНС и МВР обвинени за изнудване на чужденец

Filed under: България |

05-12-02-Sluj.DANS

Специализираната прокуратура обвини трима души за участие в организирана престъпна група за изнудване. Те отвлекли иракчанин и го рекетирали за голяма сума пари. Тримата са задържани преди два дни при специализирана операция на дирекцията „Вътрешна сигурност“ на МВР и ДАНС.

Обвинения са повдигнати на Георги Георгиев, служител в ДАНС, Цено Филипов, служител в сектора „Обезпечаване на местата за лишаване от свобода“ към главната дирекция „Национална полиция“, и Борис Рангелов. На Рангелов е повдигнато обвинение и за отвличане. Той е задържан на летище София минути преди да напусне страната.

Според събраните доказателства групата е действала от януари 2015 г. В периода от 7 декември до 24 декември участниците са принудили чрез заплахи иракски гражданин да им предаде сумата от 30 000 евро.

Иракчанинът бил отвлечен от улицата от Борис Рангелов, за да му бъде обяснено, че ако не предаде исканата сума до 10 дни, ще бъде вкаран в затвора, в дом за временно настаняване на чужденци или ще бъде върнат в Ирак.

По случая са използвани специални разузнавателни средства.

На участниците в групата е наложено прокурорско задържане до 72 часа. Държавното обвинение ще иска постоянното задържане и на тримата.

 

Снимка:

Двама служители на реда и техен съучастник отвлекли чужденец и го рекетирали за пари

 

Spread the love