Кметът на Благоевград Атанас Камбитов сбъдва всичките си мечти, стига да не го мързи, зам.-кметицата Христина Шопова грабна паричката от питката

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

08-01 1

Всичките мечти на кмета Атанас Камбитов ще се сбъднат през тази година. Това стана ясно, след като градоначалникът разчупи питка и раздаде късмети за новата година на журналисти. Късметът на кмета гласеше: „Всички мечти ще ти се сбъднат, стига истински да искаш и от мързел да не пискаш”. Късметът с паричката от питката пък споходи зам.- кмета по хуманитарните дейности Христина Шопова. За нея остана едно от последните парчета и точно в него се оказа паричката.

08-01 2

Градоначалникът обеща, че Благоевград да бъде с нов облик до Голяма Богородица. Всички 125 блока с договори по Националната програма за енергийна ефективност ще бъдат санирани.

Готови са нови 49 договора по енергийното саниране на обща стойност 66 милиона лв. „До дни ще се обяви и програмата за саниране на по-малки жилища с над 6 апартамента. Община Благоевград има амбицията отново с общите усилия на всички да успеем бързо да реагираме и да бъдем първенци. Хубаво е хората да започнат подготовка на сдруженията и като излезе програмата отново Благоевград да е сред първите сключили договори“, добави кметът.

Освен това община Благоевград започва реализацията на проекта за LED осветление, посочи Камбитов, като показа как ще изглеждат новите улични лампи в Благоевград. Според предварителните разчети с новата система ще се пестят около 120 хил. лв. на година. Проектът обхваща ЦГЧ, главните пътни артерии и най-проблемните улици в града, които са описани в регистър.

1 870 000 лева е краткосрочният заем за подмяната на уличното осветление в центъра на Благоевград и част от проблемните улици. Заемът ще се трансформира в дългосрочен и ще се изплаща от общината с икономиите от електроенергията.

 

Снимките

1 Градоначалникът разчупи питка и раздаде късмети за новата година

2 Христина Шопова грабна паричката

 

Spread the love