Пожар избухна в полицейско управление в Благоевград, изплаши униформените

Filed under: Благоевград |

 

Шефът на пожарната в Благоевград Георги Пармаков: Причината е късо съединение, огън не е имало, само пушек

07-04-02-Георги-Пармаков

 

Помещение в Първо районно полицейско управление в Благоевград, в което е складирана стара и непотребна техника, се задими.

Пушекът изплашил униформените, които малко преди 09,00 часа вчера подали сигнал за инцидента. Сградата се намира в ОД на МВР – Благоевград на улица „Владо Черноземски” в областния център.

213-02-055-Iordanka Sharkova

Екип огнеборци за броени минути овладяха ситуацията и предотвратиха опасността от пожар. Няма пострадали, щетите се изясняват, но те не са големи. Помещението е на първия етаж, близо час след възникването на пожара пожарникари още бяха на място с кислородни бутилки.

„Нямаше пожар, стаята беше само задимена. В нея има стари компютри, които се неизползваеми. Причината за това бе късо съединение”, обясни пиарката на полицията Йорданка Шаркова.

Служителите на полицията, които работят в близост до мястото на инцидента, бяха евакуирани заради силния дим в района. „Късо съединение е причинило аварията. Огън реално не е имало, само много пушек. Нищо страшно не е станало. Почти веднага е решен проблемът от нашите служители. Ще се уточнява при огледа точно какво е причинило късото съединение. Самата електрическа система не е стара”, заяви началникът на пожарната в Благоевград Георги Пармаков.

Снимките:

1 Георги Пармаков

2 Йорданка Шаркова

 

Spread the love