Дубълът на „Рилецо“ среща „Шумен“ за място в първата шестица в „А“ група

Filed under: Спорт |

 

09-15-02-Toprealizatorat Aleksandar Milov...

 

Вторият отбор на „Рилски спортист“ приключи със загуба първата фаза на първенството в мъжката „А“ група. В мач, игран пред 130 зрители в столичната зала „Триадица“, възпитаниците на Даниел Клечков паднаха със 77:88 от домакина „Левски“ и останаха предпоследни в регион „Запад“ с актив от 2 успеха и 6 поражения. Това означава, че за влизане в шестицата самоковци ще се изправят срещу състава на „Шумен“ на разменено гостуване. Първата среща е в „Арена Самоков“, а реваншът – на 18 януари в североизточния град.

Страхотен мач срещу „Левски“ въпреки загубата изигра лидерът на „скиорите“ Александър Милов, който завърши двубоя с „дабъл-дабъл“ от 34 точки и 14 борби. Заради тези си показатели тежкото крило на самоковци дори бе обявен за най-полезен играч на последния кръг. Георги Бързаков изпъкна с 22 точки и 8 овладени топки, а 16 пункта добави Мирослав Васов.

Интрига в мача на практика липсваше, след като софиянци решиха всичко рано-рано – още през първото полувреме. Тогава те набраха преднина от 12 точки (48:36) и не я изпуснаха до края на срещата.

„Шуменци са добър отбор, което означава, че ни очаква труден мач. Въпреки всичко очакванията ми са да излезем крайни победители от този сблъсък. За да се случи това обаче, трябва да се раздадем в защита, иначе няма как да станат нещата. Притеснява ме единствено, че младостта на състезателите ми понякога е причина да играем непостоянно, но ако се концентрираме и момчетата се раздадат до краен предел, съм сигурен, че ще влезем в първата шестица“, сподели очакванията си наставникът на „Рилски спортист-2“ Даниел Клечков.

 

На снимката: Топреализаторът Александър Милов (вляво) ще е основното оръжие на самоковци в баража срещу шуменци.

Снимката: Ивайло Андреев

Spread the love