320 000 лв. за две години прибира „Вива-Метал” за почистването на потъналия в преспи Радомир, Яна Димитрова: „Кметът със самолет ли прелита над града, та не вижда за какво става въпрос”

Filed under: Актуално от днес,Радомир |

 

14-03-81-12592742_1098151226885517_8174537548434990736_n 14-03-81-12417858_1027174543993201_3748440664465476525_n

160 000 лв. са хвърлени за снегопочистване в община Радомир, но улиците, тротоарите, градът и селата са абсолютно непроходими. Парите са предоставени на фирма „Вива-Метал” ООД – Радомир с управители Станислав Станкев и Симеон Симеонов.

129-03-02 .aleksiev

Любопитна подробност е фактът, че фирмата не е специализирана за снегопочистване, а за хотелиерска дейност, покупка, обзавеждане и продажба на недвижими имоти, строителство на промишлени и граждански обекти, строителство и ремонтни услуги в страната и чужбина, вътрешнотърговска дейност… Регистрацията на фирмата е в Радомир, където основната й дейност е разкомплектоване на излезли от употреба моторни превозни средства. Имат и площадки в Перник и село Червена могила.

14-03-81-1_n 14-03-81-2_n

Вестник „Вяра” се натъкна и на договора, сключен между община Радомир в лицето зам.-кмета инж. Димитър Димитров и „Вива- Метал”, без да е посочено име на представител на фирмата. Предметът на договора е зимно и лятно почистване на пътните платна, тротоарите, площадите, парковете и други територии, предназначени за общо ползване. Стойността на поръчката е 160 000 лв. без ДДС. Обявлението за обществената поръчка е публикувано в сайт на Агенцията за обществени поръчки, договорът е подписан на 24.08.2015 г. и със срок на изпълнение от 12 месеца. Фирмата печели поръчката за втора поредна година, но в сайта на община Радомир няма и следа от насрочен или проведен нов конкурс за обществената поръчка. Никъде не става ясно как и къде е обявена обществената поръчка, не става ясно колко фирми са се състезавали и защо все една и съща печели, при положение че не си изпълнява задълженията, а кметът Алексиев се крие и отказва да даде информация и не обелва дума за ситуацията в града. Затова пък радомирци ден и нощ не спират да го атакуват.

14-03-81-4_n 14-03-81-3_n

Читатели на вестник „Вяра” изпратиха нови снимки, на които показват как слаби хора са впрегнати да се превиват под тежестта на кофи, пълни с пясък. „Това е древен, таен ритуал, шамани с кофи. Кошмарно и жалко е”, коментира ситуацията Ина Искренова.

Единственият общински съветник, който реагира след унищожителната критика срещу него и колегите му, е Емил Крумов. Най-накрая той заяви: „Това не е истина. Просто не мога да повярвам?! Докъде може да стигне и с какво още може да ни изненада управата на общината. Подготвям питане и утре го входирам. Това не се издържа вече.”

Димитър Костадинов от Радомир пък изпрати снимки, с които да покаже как тротоарите са затрупани от близо метър сняг. „Вижте как хубаво са почистени тротоарите.”

Мартин Димитров добавя: „Във всички градове вече забравиха, че е валяло сняг, а тук не може да се изрине по пътищата, камо ли по тротоарите”.

Редовният коментатор на ситуацията в Радомир Александър Николов беше направо бесен: „Гербаджии, помияри, вижте на какво приличат улиците – ледени пързалки, а комсомолският секретар Алексиев се е покрил. Истина ли е, че са налети 300 000 лв. в почистващата фирма. Радомирци, мазохисти ли сте?”.

Иван Николов добавя: „Пети ден от валежите, а няма нито една почистена улица. Нито една машина не е минала.”

Яна Димитрова: „Ще помоля общината да каже дали се очаква скоро поне някакво почистване, или ще се размразяваме през април. Ако имах право да гласувам в Радомир, определено нямаше да гласувам за настоящия кмет.”

Симона Симеонова предлага за следващата зима всяко семейство да се оборудва със снегопочистващи машини. „Егати резила, егати чудото. Хората по другите страни с войни се справят, а нашият кмет не може един сняг да изчисти, извинете – да нареди да се изчисти.” Яна Димитрова добавя: „Аз не мога да разбера кметът със самолет ли прелита над града, та не вижда за какво става въпрос. Той не се пързаля по тези улици, неговите роднини не си ли чупят крайниците по поледиците?” По този въпрос Симона Симеонова е на мнение, че кметът сигурно си стои само вкъщи на топло и не излиза. „И защо да излиза, той няма работа.”

Всички опити на вестник „Вяра” да се свърже с градоначалника удариха на камък, Алексиев наистина се крие и най-вероятно чака да мине зимата.

Снимки

1 и 2 – 160 000 лв. са хвърлени за снегопочистване в община Радомир, но улиците, тротоарите, градът и селата са абсолютно непроходими.

3 Пламен Алексиев

4 Яна Димитрова

5  Ина Искренова

6 Александър Николов

7  Димитър Костадинов

Още подробности четете по-долу

Пълен шаш! Работници опесъчават Радомир с кофи, Нина Божилова: Добро утро, г-н Алексиев! В кой век живеем, че главен път се обработва ръчно?

Spread the love