Изчезнал адвокат проваля делото за убийството на Качо в Перник, обвиненият Артур Мхоян вдига рамене: И аз не знам къде е

Filed under: Перник |

sud

Адвокатът, който е ангажиран със защитата на изправения пред Темида Артур Мхоян, вчера спъна хода на делото за извършеното убийство на «Сурва» миналата година в Перник. Съдия Бисер Петров съобщи, че е направено абсолютно всичко възможно, за да бъде издирен той, но без резултат. Адвокат Костадинов се оказал направо неоткриваем – търсен е многократно на предоставените от него телефони, на които обаче никой не отговарял. От офиса на местоработата, посочена от него, обяснили, че нямат връзка с лицето. Без резултат останали и призовките, изпратени на юриста по имейл. Затова вчера Пернишкият окръжен съд разпореди за следващото съдебно заседание да се изискат писмени обяснения от юриста, поел защитата на Артур Мхоян, за неявяването му в зала, а в съобщението за тях изрично да бъде подчертано, че при поредно неявяване ще му бъде наложена глоба, ще бъде изпратено искане и до Висшия адвокатски съвет да му бъде наложено наказание по Закона за адвокатурата. Междувременно подсъдимият призна, че преди делото не се е опитвал да се свърже със своя защитник, няма представа защо той не се явява в съдебна зала. Мхоян бе предупреден, че ако не си осигури адвокат, който да поеме защитата му на следващото съдебно заседание, насрочено за 19 февруари, съдът ще реши, че злоупотребява със законното му право на защита и ще си понесе последствията от това.

Между жертвата и арменеца започнал спор, който по-късно прераснал в остър словесен конфликт. Според данните на прокуратурата в онзи момент Качо и Артур стоели един срещу друг. Тогава арменецът извадил нож тип „щик”, поставен в кания за нож, който носел със себе си. Мхоян нанесъл два последователни удара с него в областта на тялото на Драгомир в областта на лявата хълбочно-поясна област и в областта на лявата гръдна половина. Резултатът бил фатален – Качо починал. Оставил е вдовица и малко дете сирак. Мхоян избягал от заведението и се укрил в жилището на сестра си в Радомир. 40-годишният подсъдим е криминално проявен, познат с нанасяне на средна телесна повреда, кражба, изнудване и шофиране на автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

 

Spread the love