Разложки бус с картофи пламна в движение на Предела, пътниците се спасиха с бягство

Filed under: Актуално от днес,Благоевград |

Шефът Георги Пармаков: 10 човека се борят за 1 място в пожарната служба в Благоевград! Рекорден брой кандидати – 106 са участниците в конкурса за 10-те вакантни места

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Товарен микробус се запали в движение в прохода Предела, а пътуващите се спасиха с бягство. За щастие няма пострадали хора. Сигнал за огнения инцидент е подаден на телефон 112 към 10,00 часа вчера. Веднага към мястото на произшествието тръгнал екип огнеборци от Разлог. Шофьорът на буса и неговият спътник излезли навреме и са невредими.

16-04-01 parmakov1

Заради огнената стихия бе спряно временно движението и в двете посоки – към Банско и към Симитли. „Инцидентът е станал на ляв завой преди село Градево. МПС-то е пътувало в посока Благоевград. Нашите служители бързо са потушили пламъците. Най-вероятно причината за пожара е неизправност в електрическата инсталация на микробуса”, заяви шефът на РД ПБЗН Георги Пармаков. Двадесетина минути след аварията пътят е отворен за движение. Образувалите се колони от автомобили са се стопили бързо. Нанесени са само материални щети на буса, в който са превозвани касетки с картофи. Част от товара също е изпепелен. Микробусът е собственост на фирма в Разлог. От дружеството твърдят, че е моторното превозно средство е минало технически преглед.

Рекорден брой кандидати се борят за работа в пожарните служби в Благоевград. 106 са участниците в конкурса за 10-те вакантни места в Благоевградска област, което прави по 10 човека за 1 място. Две от местата са за огнеборци, шест за водачи на пожарни автомобили и две за шофьори на пътностроителни машини, съобщи директорът на РД „Пожарна безопасност и защита на населението” инж. Георги Пармаков. Първият изпит по физическа подготовка се проведе миналата седмица в София, очакват се протоколите с резултатите.

Снимките:

1 Нанесени са материални щети, пострадали няма

2 Георги Пармаков

 

 

Spread the love