Бившият гл. архитект на Петрич Борил Божиков завлече общината с 4000 лв. неплатени наеми за общинско жилище

Filed under: Актуално от днес,Петрич |

 

Кметът Бръчков изпрати писмо за доброволно предаване на ключовете до 31 яунари, има право да го даде и на частен съдия-изпълнител

 

18-02-01 Борил Божиков 1

Бившият главен архитект на община Петрич Борил Божиков дължи над 4000 лв. за наем на общинското жилище, в което живее. Сумата е натрупана порадни неплащане на месечен наем в продължение на четири години – от юни 2011 г. до 31.12.2015 г. Наемът за общинското жилище е от порядъка на 77,41 лв. на месец.

18-02-01 2-Аритекта-блокира-движенито-с-неправилното-си-паркиране-copy

По този повод кметът на община Петрич Димитър Бръчков е изпратил писмо за доброволно освобождаване на жилището и предаването на ключове до 31.01.2016 г., ако дотогава не са погасени задълженията, по реда на закона кметът има право да го даде на частен съдия-изпълнител. Общината чака официална справка от ЧЕЗ за задълженията на бившия архитект през тези години, а задълженията му към ВиК са на стойност 640 лв. Жилището се намира в жк „Изток”, блок 7.

207-07-03 Димитър Бръчков

Припомняме, че Борил Божиков бе дълги години част от екипа на бившия вече кмет инж. Вельо Илиев. В края на м. ноември м.г. той изхвърча от работа заради решение на Комисията за установяване на конфликт на интереси от 2013 г. за множество сигнали срещу него. Това не е първият път, в който Б. Божиков скандализира обществеността в Петрич, твърдят запознати. Като общинар на солиден пост през 2014 година той отново вся смут сред гражданите в южната община, паркирайки джипа си на пешеходна пътека на кръстовище в Петрич, където тогава течало грандиозно строителство, и така затруднил и без това затрудненото движение. Инцидентът продължи около 10 минути и на него станаха очевидци десетки петричани. Някои коментираха, че той се ползва с протекция и припомниха, че вече е хващан в нарушение. Преди известно време в Сандански го пипнали да шофира в нетрезво състояние. За провинението си бе наказан от РС-Сандански с пробация 6 месеца. Очевидци обаче казват, че докато полагал подписа си пред служител на пробационната служба и слушал лекции за безопосност на движението, се случвало да сяда в джипа си и пак в нетрезво състояние.

Снимки:

1 Борил Божиков

2  Борил Божиков с паркиралия неправилно автомобил

3 Димитър Бръчков

 

 

Spread the love