Монтажници на „Технополис” – Благоевград съсипаха дома и нервите на семейството на д-р Анета Механджийска в опит да монтират дефектен климатик срещу 1100 лв.

Filed under: Благоевград |

Ръководството на магазина се гаври 1 месец с потърпевшите, след намесата на в. „Вяра” управителят Златко Георгиев пристигна на място и обеща: Всичко ще оправим за наша сметка

 Шефът на КЗП Емилия Елчинова лично пое случая

19-01-01 55

 

Монтажници на „Техонополис” съсипаха кухнята и изолацията на къщата на уважаваната лекарка от Благоевград Анета Механджийска при монтаж на чисто нов климатик.

19-01-01 44

Майсторите като истински разбойници издрали стената и повредили улука на сградата, нанесени са поразии и на чисто новия климатик марка „Електролукс”.

211-01-01 emilia елчинова19-01-01 Ели Огорелкова

 

За всичко това Механджийска броила 950 лв. за климатика и 160 лв. за монтажа. Сега тя е изправена пред ремонт на фасадата на сградата.

Външното устройство на климатика веднага протекло от пробит улук и стърчаща капачка, която монтажниците наклепали със силикон. Те обявили, че тя си е дефектно крива от производителя. Впоследствие се разбира, че командите на климатика са забавени. „Еднакво грее и на 23, и на 27 градуса, вентилаторите също са гола вода”, каза дъщерята на Механджийска – Ели Огорелкова.

„Майка ми отишла в „Технополис” за нов климатик и по препоръка на консултанта си закупила „Електролукс”, може да не е повреден, а да си работи така. И на 28, и на 23 градуса духа по един и същи начин, от магазина казаха, че си е изправен. На 29.12.2015 дошли вкъщи монтажници и на мястото на стария поставили новия климатик. На 01.01. се прибрах, защото отсъствах няколко дни. Не останах съвсем очарована от климатика, но основният удар дойде, след като ми направи впечатление голямо мокро петно по цялата изолация… разгледах подробно и видях, че е пробит улукът и оттам изтича и вода. Отделно някаква капачка на климатика стърчеше наполовина. На 06.01. се обадих на посочения телефон на сервиза и собственикът ми каза, че е от проливните дъждове… казах му, че сняг и дъжд винаги е имало и проблемът е точно след новия монтаж. Тогава, раздразнен, човекът ме посъветва да си извадя сама тръбичката или да си силиконирам сама улука. Обадих се в София, откъдето ме увериха, че това не е моя работа и да си търся докрай техниците. От отдел „Рекламации” в „Технополис” казаха, че управителят е запознат и да чакам до 12.01. След като никой не се обади и не дойде, подадох сигнал в Комисията за защита на потребителите в Благоевград и 2 часа след тяхната намеса дойдоха техниците… Не направиха нищо, освен да наклепат силикон в обилно количество… Течът си продължи, за което известих и сервиза. Накрая разказах и във в. „Вяра” изпитанията и след намесата им започнаха да ми се обаждат по телефона да ми задават въпроси, едва ли не аз имам някаква вина. На 27-и ми се обадиха от Комисията за защита на потребителите и казаха, че ще дойде управителят на магазина у дома лично да види как стоят нещата. Така и стана. Около 13,30 днес дойдоха, видяха и ме увериха, че когато се оттече снегът, ще поправят всичко”, разказа Огорелкова.

Служителите в магазина буквално са се гаврили с потърпевшите. Едва след подаден сигнал на Огорелкови до вестник „Вяра” ръководството на „Технополис” сменя политиката и от крайно груби станаха любезни. От редакцията веднага се свързахме с шефа на КЗП Емилия Елчинова, която светкавично изпрати екипи на място в магазина.

Вчера около 13,30 часа лично управителят на магазина Златко Георгиев беше в дома на Огорелкови, за да огледа ситуацията.

„Искам да останете доволни. Ще намеря други майстори. Твърдо обещавам, че ще се погрижа лично и на разноски изцяло за сметка на магазина ще отстраним повредите”, каза Георгиев.

„Мислех да сигнализирам в НАП, но така и не ми остана време за това след множеството главоболия”, разказа Ели Огорелкова и добави: „Възмутена до краен предел, се свързах с магазина и поисках да разговарям със служители от магазина. Те започнаха най-любезно да ме убеждават как всъщност грешката е моя.

Останах като гръмната и тъй като видях, че никой няма да вземе нещата на сериозно, се обадих директно в централния офис на Комисията за защита на потребителите в София (КЗП). Оттам ми казаха да не правя нищо за своя сметка, а да подам жалба до КЗП в Благоевград.

Както сами се досещате, с нетърпение чакам да дойде пролетта, за да започна мащабен ремонт, изцяло за собствена сметка”, разочаровано разказа Ели Огорелкова.

Тя е категорична, че повече кракът й няма да стъпи в „Технополис” за каквото и да било. „Преди 7 години закупих флашка оттам, абсолютно некачествена, при рекламацията й ме изкраха отново виновна, преживях го, казах си все пак флашка, въпреки че бях решена да ги съдя, но така и не го направих. Преди две години пък майка ми оттам си купи телевизор, отново с дефект, но този път не мога да мълча”, категорична е тя.

По повод оплакването от Ели Огорелкова се свързахме с управителя на магазин „Технополис” в Благоевград Златко Георгиев, който коментира ситуацията така: „След направена справка установихме, че въпросният климатик е закупен на
25.12.2015 г. от клиента Анета Механджийска. Монтажът е извършен на 29.12.2015 г., при монтажа клиентът не е имал претенции към извършената услуга.
На 06.01.2016 г. получаваме обаждане по телефона в магазина от г-жа Ели Огорелкова, предявявайки рекламация, че има проблем с въпросния климатик.
След уговорка с монтажната група е направено посещение на 15.01.2016 г. и е установено, че уредът работи изправно.
Претенцията на клиента е, че иска оттичането на водата да се вкара в улука на къщата.
Това е направено, но доколкото разбрах, силиконът от ниските температури не е уплътнил и пак има проблем.
Монтажистите са се разбрали пак с клиента в удобно за всички време да се направи повторно посещение.
Искам само да отбележа, че всичко това, което се прави от тях, не влиза в цената и в услугата, която те предлагат.
Всичко това се прави с цел клиентът да е доволен, което явно не можем да постигнем до този момент.
Монтажът е извършен на мястото на стар климатик, който е демонтиран от монтажистите и за тази услуга не са взели пари, цената е 60 лв. и за което са ползвани всички стари отвори в стената и улука!
Г-жа Огорелкова отказва среща с нас, за да изясним случая въпреки поканата”.

Екипът на в. „Вяра” уведоми за сигнала на Ели Огорелкова и Комисията за защита на потребителите в София. Емилия Елчинова отговори, че жалбата на потърпевшата ще бъде разгледана своевременно. „Ще направим проверка по случая и за резултата от него ще ви информираме своевременно”, категорична бе тя.

В яда си Огорелкова изкова няколко железни правила, които подарява на потребителите:

Ако искате да си купувате климатик, ако искате той да е с изпитано качество, ако искате да нямате проблеми с некадърни монтажисти, запомнете няколко основни правила!
1. Не купувайте от „Технополис” – Благоевград!
2 . Не се доверявайте на консултантите в „Технополис” – Благоевград, защото те лъжат и са обучени да предлагат промоциите, от които магазинът в момента има най-голяма печалба!
3. Ако възникне проблем, управителят ще знае, но ще се прави на ударен , докато не му се обадят от Комисията за защита на потребителите, където Вие сте подали жалба срещу „Технополис” – Благоевград!
4. Ако все пак искате да се измамите и ви изпратят 2-ма глупави и некадърни монтажисти от Сандански, наблюдавайте внимателно работата им и ги наставлявайте, като преди това сте се консултирали с професионалисти!
Дори и това, че сте подали жалба до Комисията на потребителите, пак няма спасение, защото гореспоменатите некадърни монтажисти са нанесли вече непоправими щети по вашата изолация, мазилка, улуци и др. – остъргват, пробиват…
5. Ако се обадите на сервиза, че има сериозен проблем след монтажа, управителят на сервиза казва, че не е от тях, водите безсмислен спор, в който вие губите очаквано и предвидимо, а след това сервизът не вдига повече телефона. Ако все пак Ви обещае да дойдат, оставате в stand – by и сте в “очакване на Годо“ или арменския поп.
Ако искате да избегнете всичко това, се връщате към правило 1.

 

Снимките:

1 Изподрасканата мазилка на изолацията вследствие на монтажа на климатика

2 Течът от улука, разбит при монтажа на покупката.

3 Емилия Елчинова

4  Ели Огорелкова

Spread the love