Самоковката Йоана Пишмишова бе избрана за спортист №2 на… Панагюрище

Filed under: Спорт |

 

19-15-02-Yoana pozira...

 

Самоковската самбистка Йоана Пишмишова бе избрана за спортист №2 на Панагюрище за 2015 г. През миналата година Йоана спечели бронз от европейското първенство по самбо за юноши и девойки, състояло се в Нови Сад, Сърбия. Към това отличие тя прибави още златен и сребърен медал от държавните първенства за кадетки и в по-горната група при девойките. Година по-рано пък Пишмишова стана и световна вицешампионка по самбо в Лимасол, Кипър. 16-годишната състезателка е и многократен шампион на страната ни по самбо.

Младото дарование е със самоковско потекло, но живее със семейството си в най-голямото село в община Панагюрище – Попинци, като всеки ден пътува по 30 км, за да тренира в панагюрския клуб „Бойни спортове“.

Спортист №1 на Панагюрище стана автомобилният пилот Любен Каменов. Любен, Йоана и останалите отличени бяха наградени от кмета на старопланинския град Никола Белишки и от председателя на местния Общински съвет Христо Калоянов на стилна церемония в новоизградената многофункционална спортна зала „Арена Асарел“.

 

На снимката: Йоана позира с отличието на церемонията по награждаването в старопланинския град.

Spread the love