Разкриха нарколаборатория в дома на авера на Самоковеца и стрелец от еротичен бар в Боровец – Иван Портев, задържан е за 72 ч

Filed under: Актуално от днес,Самоков |

Иззети са арбалет, газов пистолет, 33 патрона и 68 къса цигари без бандерол

 

23-03-01

Аверът на Самоковеца – Иван Портев, който преди дни гърмя с незаконен пистолет в еротик бар на Боровец, вече е с мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. Криминалистите от Самоков извършиха претърсване на имотите, обитавани от Иван Портев, и откриха мини наркооранжерия. Иззети са също така оръжия, боеприпаси и контрабандни цигари. В таванското помещение, изолирано и специално оборудвано за целта, били открити две чанти с 1,522 кг суха листна маса канабис, както и 33 патрона и електронна везна. На интересни „находки“ полицейските служители попаднали и в къща в гр. Костенец. Оттам били иззети арбалет, газов пистолет, както и 68 къса цигари без акцизен бандерол.

След събрани достатъчно доказателства за виновността му Иван Портев е привлечен като обвиняем. Както вестник „Вяра“ съобщи, Иван Портев от Самоков, за когото се смята, че е един от приближените на убития бос Косьо Самоковеца, бе задържан за стрелба в нощно заведение в к.к. Боровец. Около 1,30 часа на 1 февруари в полицията в Самоков постъпил сигнал за изстрели с пистолет в еротик бар в курорта Боровец с наемател Борислав Гавадинов. Изстрелите са произведени от криминално проявения и осъждан Иван Портев от Самоков след употреба на алкохол. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група и е извършен оглед. 46-годишният Иван бе задържан в полицейския арест за 24 часа. От пресцентъра на МВР съобщиха, че Портев е произвел няколко изстрела в тавана на заведението. Стрелял е с незаконно притежаван от него боен пистолет, който впоследствие е иззет. Пострадали няма, само изплашени. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 339 от НК. Действията по разследването продължават. Припомняме, че през 2004 г. Иван Портев, приближен на разстреляния в Амстердам Косьо Самоковеца, беше арестуван за убийство. Тогава Софийският градски съд остави Портев зад решетките за екзекуцията на Стефан Касамаков, който беше показно разстрелян от упор в главата посред бял ден в столичния кв. „Зона Б-5“. Война за пазара на дрога беше основната версия. Тогава Портев е разпознат от двама свидетели. Той е бил задържан за наркотици и оръжие преди години и обвинението му е било повдигнато.

Снимката: Иван Портев

Spread the love