Баба Станка чукна 100 години, кметът на Петрич Д. Бръчков я дари с букет, тя призна: Най обичам да гледам парламентарния контрол

Filed under: Оживление,Петрич |

 

16-01.  77

За юбилея баба Станка бе почетена от зам.-кмета по хуманитарната дейност на Петрич Илияна Попова

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков, зам.-кметът по хуманитарната дейност Илияна Попова и началникът на канцелария в южната община Ивайло Попов почетоха столетница от петричкото село Беласица за рождения й ден. По случай празника баба Станка бе поздравена лично и от управника на с. Коларово Атанас Гошев, както и от много свои близки и роднини.

16-01  88

Кметът на община Петрич Димитър Бръчков поздрави баба Станка за рождения й ден

Развълнувана от неочакваните гости, баба Станка каза, че до столетието си почти не е боледувала. Близките й пък поясниха, че жената досега не е имала проблеми със сърцето, не пие хапчета за кръвното, няма и белодробни проблеми. „До 98 години си ходеше съвсем спокойно сама, но при инцидент си счупи крака и вече от 2 години е на легло. Възрастната жена обича да гледа телевизия и да се информира какво става по света и у нас. „Най много обаче обича да гледа парламентарния контрол”, разкриха още нейните близки. Самата баба Станка пък е разочарована единствено от държанието и обноските на младите хора: „Какво е това нещо, ходят по барове да пият и пушат. Някой ден тези деца ще станат родители, как ще възпитават собствените си отрочета? Какъв пример ще им дадат, на какво ще ги научат?”, възмущава се тя.

Баба Станка има 5 деца, 10 внуци, 15 правнуци и 8 праправнуци. „Да са живи и здрави, да живеят богоугодно, другото само ще дойде”, категорична е баба Станка.

 

Spread the love