Осъдиха благоевградския бизнесмен Иван В. да плати 15 000 лв. за жесток побой с ритници и дръжка на лопата

Filed under: Благоевград |

 

sud

Побойник отърва затвора, но ще плати на жертвата си 15 000 лева. Това постанови Районен съд – Благоевград, който призна благоевградчанина Иван В. за виновен. Той не е осъждан до момента и е собственик на фирма.

На 15 юни 2010 година около 18:30 часа в местност край града Иван В. причинил тежка телесна повреда на М.А. Нанесъл му удари с ръце, с крака и с дървена дръжка от лопата по тялото. Телесната повреда се изразила в загуба на слезката. Съдът наложи наказание „лишаване от свобода“ за 2 години и 6 месеца, чието изтърпяване се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимият трябва да плати на жертвата си сумата от 15 000 лв. – обезщетение за причинените му неимуществени вреди, ведно със законната лихва, считано от датата на престъплението. Осъденият ще даде още 800 лева на пребития от него, сумата е за направените съдебни разноски за адвокатска защита. Той ще преведе по сметките на благоевградската полиция и на съда общо над 600 лева за разходите по досъдебното производство и по делото. Присъдата може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд -Благоевград в 30-дневен срок.

 

Spread the love