Тонове скали затрупаха пътя за с. Фролош, за броени часове кметът на Кочериново Иван Минков разби свлачището с тежки машини

Filed under: Кочериново,Рила |

 

 

 

01-02  1

2 тона скали се стовариха върху пътя за кочериновското село Фролош и откъснаха жителите му от света.

2 тона скали се стовариха върху пътя за кочериновското село Фролош и откъснаха жителите му от света. Блокирани за един ден останаха не само бабите и дядовците, живеещи в селото, но и техните внуци, дошли да им гостуват през ваканцията. За щастие няма пострадали, а свлачището се превърна в атракция за софиянчетата, които се радваха на неочакваното приключение. „Подобно нещо сме виждали само на филм”, ахкали малчуганите, които не можели да се нарадват на природния сюрприз.

01-02  18

Инцидентът е станал завчера, огромните скали се стовари върху черния път, който води към селото, и по-специално към трите махали – Топалска, Българец и Дървенска. Общо 10 са къщите в този район. Обитателите им се обадили на кмета на община Кочериново Иван Минков, който веднага изпрати 3 фадроми и булдозер, за да разчистят пътя.

262-03-01 Иван Минков

Иван Минков

„За броени часове разбихме скалния масив и избутахме с булдозера камъните на безопасно място. Причината са срутването са големите температурни амплитуди, на които станахме жертва през последните дни. Най-важното е, че никой не е пострадал, защото скалата е от порядъка на 2 тона”, уточни кметът Минков.

 

Spread the love