Проф. Мермерски хапна питка с пчелари от Ихтиман, Долна баня и Костенец, братята Борис и Васил Харалампиеви надуха гайда и окарина

Filed under: Актуално от днес,Долна баня |

 

Баба Цветанка Наумова от ихтиманското село Мирово се отличи като отлична месачка на празника

 

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Десетки пчелари от общините Костенец, Долна баня и Ихтиман се събраха в народно читалище „Прогрес-1907“ в Костенец на среща разговор с известния професор Христо Мермерски навръх празника на пчеларите. В продължение на час той разкри лечебни свойства на пчелния мед и пчелните продукти и даде ценни съвети.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Пчеларите се събраха на празничен обяд, на който присъстваха зам.-кметът на община Костенец Румен Тодоров и председателят на Обединения български пчеларски съюз инж. Михаил Михаилов. Те поздравиха пчеларите с празника и им пожелаха берекетна година и повече мед в кошерите, а председателят на дружеството Иван Стайков почерпи всички по традиция с вкусна пита и ароматен мед. Празничната трапеза бе огласена от приятните мелодии на гайда и на окарина от братята Борис и Васил Харалампиеви, а баба Цветанка Наумова от ихтиманското село Мирово отново зарадва своите колеги с вкусно омесена погача за празника на пчеларите.

Свой щанд с пчелен мед и пчелни продукти във фоайето на читалището бяха подредили семейство Даниела и Георги Петровски.

 

 

Spread the love